2012-11-06 10:24:39• hírek • Szatmár.ro

Már a Dakarra koncentrálhat Gyenes Mani

A romániai motorsport történetében mindkét szakágban ötszörös bajnok és a sportnagymesteri cím várományosa.

Nemrég fejeződött be az idei endurókrossz bajnokság, ami az idei második bajnoki címét hozta az Autonet által is támogatott sportolónak. Korábban ugyanis megszerezte az enduró bajnoki címet, most pedig endurókrosszban is első lett, így már biztos: 29 évesen sporttörténelmet írt és még idén megkapja a sportmesteri címet.

Azzal azonban, hogy a hazai bajnokságok véget értek, még koránt sincs vége Mani számára a felkészülés, edzések sorozatának. Készülnie kell ugyanis a január 5-én Limából elstartoló Dakar-ralira, amelyen immár ötödik alkalommal fog részt venni. Pontosabban: lehet, hogy részt fog venni, ugyanis az induláshoz még nem áll rendelkezésre a részvétel tejes anyagi fedezete.

„A Dakarra már beneveztem, de november 20-ig ki kell fizetni egy bizonyos összeget benevezési díjként. Az induláshoz szükséges költségvetésnek eddig mintegy 60 százaléka áll a rendelkezésre, ígéretek vannak a többire is, így remélem sikerül megszerezni a még szükséges pénzösszeget. A 450 köbcentis Dakar-motor egyébként Brassóban van, és készen áll arra, hogy hajóra tegyük majd és elinduljon Dél-Amerika felé".

Emlékeztetőül: Gyenes Emánuel 2012 januárjában érte el legjobb eredményét a Dakaron, hiszen összetettben 17. helyen végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: