2018-05-10 11:05:30• hírek • Oszkó Viktória

Már XI. alkalommal kötötte össze a zene a Hám János Líceum közösségét

Idén május 10-én, csütörtökön délelőtt ünnepi beszédével nyitotta meg a tizenegyedik Hám Zenei Versenyt Örmény Márk és műsorvezető társa, a tavalyi év egyik győztese, Balázs Regina.

Sok gyerek, tanár és büszke hozzátartozó gyűlt össze a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum udvarán, és egyben a nem régiben átadott modern játszótéren, hogy a májusi napsütéses időben együtt élvezzék az iskola szokásos évi zenei műsorát, melynek mottója idén is változatlan: „a zene összeköt”.


A meghívott zsűritagok között köszöntötték Péter Attila Zsoltot, a Harag György Társulat tagját, Doloczki Mártát, a Hildegárda kórusának tagját, és egyben a líceum volt oktatóját, valamint P. Miklós Claudiut, a zsűri elnökét, a líceum volt spirituálisát. Minden tag más-más szempontot vett figyelembe az értékelésnél, köztük az őszinte előadásmódot, a fellépők hitelességét, a zeneművek és a dalok tisztaságát és művészi értékét, valamint az énekek és előadások lelki töltetét, harmóniáját és összhangját.A döntőbírák nem tökéletes zenei produkciókat vártak, bár hozzátették, nem ritka, hogy egyes diákok képesek még ezt a magas szintet is megugrani, sokkal inkább szerették volna, ha a megtapasztalás, a felfedezés és az egymásra figyelés lenne az esemény mozgatórugója. Azt is fontos megemlíteni, hogy az iskola komoly gondot fordít a tehetségek felkutatására és a tehetséggondozásra egyaránt.


Idén egészen pontosan 92-en jelezték részvételi szándékukat a versenyen. Ez 34 műsorszámot jelentett, egyéni és társas produkciók egyaránt elkápráztatták a zsűrit. A fellépők sorát egy nyolcadik osztályos csoport nyitotta meg, akik az Ismerős Arcok elnevezésű bandától a Nélküled című számot választották.
 

Az eredményhirdetés délután 16.00 órakor kezdődik majd a Hám János Líceumban. A legjobbak névsorával és a beszámolóval hamarosan érkezünk.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: