2018-05-10 11:05:30• hírek • Oszkó Viktória

Már XI. alkalommal kötötte össze a zene a Hám János Líceum közösségét

Idén május 10-én, csütörtökön délelőtt ünnepi beszédével nyitotta meg a tizenegyedik Hám Zenei Versenyt Örmény Márk és műsorvezető társa, a tavalyi év egyik győztese, Balázs Regina.

Sok gyerek, tanár és büszke hozzátartozó gyűlt össze a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum udvarán, és egyben a nem régiben átadott modern játszótéren, hogy a májusi napsütéses időben együtt élvezzék az iskola szokásos évi zenei műsorát, melynek mottója idén is változatlan: „a zene összeköt”.


A meghívott zsűritagok között köszöntötték Péter Attila Zsoltot, a Harag György Társulat tagját, Doloczki Mártát, a Hildegárda kórusának tagját, és egyben a líceum volt oktatóját, valamint P. Miklós Claudiut, a zsűri elnökét, a líceum volt spirituálisát. Minden tag más-más szempontot vett figyelembe az értékelésnél, köztük az őszinte előadásmódot, a fellépők hitelességét, a zeneművek és a dalok tisztaságát és művészi értékét, valamint az énekek és előadások lelki töltetét, harmóniáját és összhangját.



A döntőbírák nem tökéletes zenei produkciókat vártak, bár hozzátették, nem ritka, hogy egyes diákok képesek még ezt a magas szintet is megugrani, sokkal inkább szerették volna, ha a megtapasztalás, a felfedezés és az egymásra figyelés lenne az esemény mozgatórugója. Azt is fontos megemlíteni, hogy az iskola komoly gondot fordít a tehetségek felkutatására és a tehetséggondozásra egyaránt.


Idén egészen pontosan 92-en jelezték részvételi szándékukat a versenyen. Ez 34 műsorszámot jelentett, egyéni és társas produkciók egyaránt elkápráztatták a zsűrit. A fellépők sorát egy nyolcadik osztályos csoport nyitotta meg, akik az Ismerős Arcok elnevezésű bandától a Nélküled című számot választották.
 

Az eredményhirdetés délután 16.00 órakor kezdődik majd a Hám János Líceumban. A legjobbak névsorával és a beszámolóval hamarosan érkezünk.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: