2016-12-18 09:00:36• hírek • Szatmár.ro

Már Szatmárnémetiben van a Betlehemi láng

A Betlehemi Láng akció 1986-ban Ausztriából indult el. Azóta minden évben Betlehemben, a Születés Barlangjában ünnepélyesen meggyújtanak egy gyertyát, amelyet aztán az osztrák légitársaság segítségével Bécsbe visznek, ahonnan a különböző országok cserkészei átveszik, és hazajuttatják.

Idén a csíkszeredai cserkészcsapat vállalkozott erre a feladatra, így vasárnap tőlük vették át a 44-es számú Dsida Jenő Cserkészcsapat tagjai a lángot Nagykárolyban.

Ők átadják az RMCSSZ összes csapatának, így a Béke Lángja behálózza egész Erdélyt. "Hűségesen őrizzük egész Karácsony napjáig, amikor szétosztjuk az összes templomban, elárasztva a várost a Reménység ki-nem-alvó Lángjával" - írja Görbe Helga cserkész, beszámolójában.

A Láng átvétele és szétosztása nem csupán az egyenruha felöltésével jár, hanem a szív felmelegítésével és a szeretet szétosztásával.

"Évről évre egyre jobban rá tudunk hangolódni e hagyomány valódi üzenetére és a szemekben tündöklő csillogásra, amikor megpillantják átfagyott kezeinkben és az öreg petróleumlámpákban az Öröklángot, amely mindenki életét fényességgel és megújulással tölti be. Mert a szeretet az egyetlen olyan dolog, amit, ha megosztunk, sokkal, de sokkal több lesz belőle" - írja a közlemény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: