2012-02-10 16:29:17• hírek • MTI

Már 57 halálos áldozata van a fagynak az országban

Romániában 57-re emelkedett a fagy halálos áldozatainak száma, miután az elmúlt huszonnégy órában 13 személy vesztette életét - közölte pénteken az egészségügyi minisztérium.

Romániában mintegy három hete tart a rendkívül hideg időjárás. A hatóságoknak még mindig gondot okoz a hóréteg, amely az elmúlt napokban ugyan nem vastagodott, hiszen nem havazott, de a hideg miatt nem is olvadt el az elmúlt három hét alatt lehullott hó. Így főleg a délkelet-romániai Vrancea és Buzau megyében vannak még külvilágtól elzárt települések.

Gabriel Berca, a hivatalát pénteken átvevő új belügyminiszter a szomszédos megyékből csendőröket és tűzoltókat rendelt Buzau és Vrancea megyékbe a házaikban rekedt emberek kimentése érdekében. Egyes településeken ugyanis a házakat teljes mértékben ellepte a hó a korábbi hóviharok miatt.

A román sajtó tudósításai szerint egy vonat utasai - mintegy négyszáz ember - 60 órát voltak kénytelenek a vagonokban tölteni, miután a szerelvény elakadt a hóban, és képtelen volt tovább haladni.

A héten nem havazott, de a hőmérséklet mínusz 15-25 Celsius fok között mozgott. A meteorológusok a hétvégére ismét havazást jeleztek előre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: