2020-04-17 08:03:54• hírek • Blikk.hu

Már 14 éve él egyedül: Fodor Zsóka úgy érzi, elmulasztotta a drága éveket

Két hete hiába próbált Fodor Zsóka Pécsről Budapestre jutni, ugyanis a népszerű színésznő a koronavírus-fertőzés veszélye miatt nem akart se buszra, se vonatra szállni.

A Barátok közt egykori Magdi anyusa a baranyai megyeszékhelyen lévő lakásában önkéntes karanténban él, ha nem muszáj, ki sem lép onnan. Már abban a korban van, amikor a fertőzés súlyos következményekkel járhat. Lapunk megtudta, hogy a művésznő nagy gondban van, és a segítségére siettünk.
 

– Budapesten és Pécsett is bérelek egy lakást. Azért kell most eljutnom Pestre, mert otthagytam több fontos iratot. No, és a nyári ruháimat is szeretném Pécsre hozni – magyarázta Zsóka, aki útközben megdöbbentő őszinteséggel mesélt az életéről.
 

Mint mondta, sajnálja az elmulasztott éveket, hogy olyan igazi, nagy szerelem soha nem jutott neki. Amit fájlal is. Nem keres társat magának, de ha jönne egy, nem ugrana el előle.
 

– Esténként néha felriadok, és rám tör a félelem. Az éveim száma miatt. Ha otthon valami baj ér, az lakásbaleset lesz – vélte a színésznő. – De ha meghalok, vajon ki nyitja rám az ajtót? Hiszen 14 éve, amióta az édesanyám elment, egyedül élek. Nem titkolom, félek az elmúlástól. Ha a fellépéseim során idegen városba megyek, két helyet mindig fölkeresek. A templomot azért, hogy ott köszönetet mondjak a sorsomért. Utána a temetőt, hogy barátkozzak a halál gondolatával. A koporsós temetés helyett szórást szeretnék, ahogy az édesanyámnak volt. Elképzeltem, hogy rengetegen lesznek majd a búcsúztatásomon, de csak nagyon kevés őszinte könny hullik majd értem. Szerintem nem lenne senki, aki kijárna hozzám, hogy gondozza a síromat.
 

Érthetetlen, Fodor Zsóka miért látja így, hiszen színésznőként Budapesten kívül Szegeden, Békéscsabán is a tenyerén hordta őt a közönség. No és a jelenlegi lakóhelyén, Pécsett is imádják. Belvárosi lakásából ki se kell mozdulnia, a Fokhagyma étterem tulajdonosa házhoz viszi neki az ebédet, a postás mindennap beadja neki a Blikk legfrissebb számát, ahogy az orvosi rendelő adjunktusa is becsönget hozzá a recepttel. Ha pedig dolga van a városban, még az ismeretlenek is ráköszönnek és mosolyogva fordulnak utána.
 

Zsóka elfogadja, jól is esik neki, de nem hajhássza a népszerűséget. Mint mondja, addig van csak egyedül, amíg nem megy le az utcára. Leginkább azonban a színpadon érzi jól magát. Pécsett Moravetz Levente: Az örömlányok végnapjai című darabjában Zsóka a falusi takarítónőt játssza. Már túl vannak a századik előadáson, még mindig hatalmas sikere van. Amikor legutóbb Moravetz Levente a kezdés előtt kiállt a színpadra és megkérdezte, ki az, aki még nem látta a darabot, a zsúfolásig megtelt nézőtéren csak néhányan tették fel a kezüket. Sajnos, a járvány miatt kilenc előadás maradt el, de Zsóka szerint biztosan pótolják.
 

– Játszottam mindenhol: fényes színpadon, de kocsmákban is, ahol sörösrekeszek között öltöztem át – emlékezett vissza. – Nem volt bennem rossz érzés mások sikere miatt, kivette a jóisten a bölcsőmből az irigységet. Szerencsére jók a génjeim, anyám 86 évesen azt mondogatta, minek neki bot, majd akkor szerez egyet, ha megöregszik. Két évvel később egyedül utazott Venezuelába a bátyámhoz, majd vissza is jött. Anyám százévesen halt meg. Az apám kilencven évig élt, a bátyám pedig 84 volt, amikor elment. Szóval úgy hiszem, nekem is van még 15-20 jó évem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: