2020-04-04 10:13:06• hírek • Bede Emőke

Már 100 szabad munkahelyet sem jegyeznek a megyében

A Covid-19 és a betegséget okozó új típusú koronavírus nem csak a járvány által érintett országok egészségügyi rendszerét állítja kemény próba elé, hanem a gazdaságot is. A szigorú óvintézkedések és a vírustól való félelem okán haldoklik a turizmus, a vendéglátó- és szórakoztatóipar, de számos más ágazat is csak egy helyben toporog.  

Rengeteg alkalmazott munkaszerződését felfüggesztették a szükségállapot idejére, de vannak olyanok is, akiket már e vészterhes idők után sem várnak majd vissza munkahelyükre. Az, hogy mennyire megcsappant a munkavállalók iránti igény, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) adatbázisában is tetten érhető, hiszen míg máskor akár 300 szabad munkahelyet is jegyeztek, mostanra ezek száma visszaesett 92-re.


A 92 szabad állás közül 10 betöltéséhez szükségeltetik felsőfokú végzettség, 46 helyre középfokú végzettséggel is lehet pályázni, 36 állás elfoglalására pedig a képzettséggel nem rendelkező személyek is jelentkezhetnek. Nem meglepő módon a legtöbb embert, szám szerint húszat mezőgazdasági munkára várnak, de 9 kereskedelmi dolgozót, 7 alkatrész-összeszerelőt és 4 kamionsofőrt is alkalmaznának.


Most csak azokat a területeket emeltük ki, ahova a legtöbb munkatársat várják, viszont ide kattintva lehet még böngészgetni a listát, hiszen számos más munkakörben is szükség van 1-1 emberre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: