2012-05-22 16:44:42• hírek • Póti Orsolya

Manókirály birodalma

A programzárás keretében a szülők betekintést kaphattak az élménypedagógia módszerének hatékonyságába az által, hogy gyerekekeikkel együtt kipróbálhattak néhányat a programban használt játékok közül.
A programzárás keretében a szülők betekintést kaphattak az élménypedagógia módszerének hatékonyságába az által, hogy gyerekekeikkel együtt kipróbálhattak néhányat a programban használt játékok közül.

Május 19-én került sor a 29-es számú napközi Manó csoportja által kipróbált egy éves élménypedagógiai program lezárására. A rendezvénynek a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont - tájékoztatott Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője.

A program két egymástól független témában végzett kísérlet eredményeképpen jött létre, Rákosi Réka Renáta óvónő és Surányi Zoltán szerbiai élménypedagógus közös munkája által. Célja nem a hagyományos óvodai program és foglalkozások megszüntetése, hanem egy olyan program létrehozása, amely segíti és kiegészíti azt.

A teljes évi program a következőképpen épült fel, heti egy tevékenységben:

I. félév: Manóvilág megteremtése, berendezése a gyerekek által, tolerancia mint az együttélés alapvető feltétele, csoporthoztartozás, szabálykövetés, alkalmazkodóképesség, együttműködés, közösség és kapcsolato

II. félév: A feladatuk az, hogy az alábbi érzelmeket felismerjék, megjelenítsék, kifejezzék és megtanulják az érzelmekre adható pozitív reakciókat. A kiválasztott érzelempárok a következők voltak: boldog-szomorú, elégedett-megbántott, bizakodó-csalódott, érdeklődő-közömbös, elszánt-kételkedő, védekező-agresszív.

A program keretében két módszert használtak a pedagógusok: a szociogrammot, amely a csoportfejlődésről tájékoztatta őket, illetve a megfigyelési lapot, amely segítségével a gyerek egyéni fejlődését követhették nyomon. A programzárás keretében a szülők betekintést kaphattak az élménypedagógia módszerének hatékonyságába az által, hogy gyerekeikkel együtt kipróbálhattak néhányat a programban használt játékok közül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: