2016-01-14 13:51:30• hírek • Szatmár.ro

Mani jól, nagyon jól megy és nagyon élvezi a versenyt

Soha nem állt még olyen előkelő helyen összetettben romániai Dakar-versenyző, mint most Gyenes.

Szerdán, a maratoni szakasz második napján remekül érezte a versenyt és az útvonalat Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője. A Dakar mezőnye Belén és La Rioja között haladt, Maninak pedig az sem okozott gondot, hogy a navigációban csak GPS-koordináták álltak a rendelkezésére. Sőt, a szakaszt 17.-ként zárta, ezzel pedig összetettben a 13. helyre kapaszkodott fel.

„Sikerült befejeznem az idei Dakar 10. futamát is. Keddről szerdára virradóra nem találkozhattam a szervizkocsival, de szerencsére nem adódott gond a motorommal. Az utóbbi két nap nagyon nehéz volt, rengeteg homokkal és erős széllel. A szerdai etap elején az eső is esett. Először lassan, nehezen haladtam, de a tankolást követően sikerült jó ritmust diktálnom. Nagyon jól érzem magam, örülök, hogy itt lehetek. Még három nap van a versenyből, remélem, hogy jó eredménnyel zárom az idei Dakart" - nyilatkozta a futamot követően Gyenes.

Csütörtökön a Dakar-rali 11. versenynapján La Rioja és San Juan között 712 kilométer vár a motorozok mezőnyére, ebből 431 kilométer a mért szakasz. Navigálni valószínűleg könnyebb lesz, de így sem lesz könnyű dolguk a versenyzőknek. Rengeteg nagyon finom, fesh-fesnek nevezett homok vár a mezőnyre. Pénteken és szombaton nagyon gyors szakaszokon versenyeznek majd a résztvevők, hegyes környezetben, elsősorban földutakon.

Mint azt már megírtuk, szerdán Gyenes Maninak sikerült növelnie az előnyét Maraton-kategóriában, így közel nyolc perc előnnyel áll az első helyen. A szatmári motoros 2011-ben és 2015-ben is megnyerte a kategóriát, az összetettbeli 13. hellyel pedig újabb rekordot döntött: romániai Dakar-versenyző még soha nem állt ennyire előkelő helyen összetettben!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: