2019-02-12 23:11:21• hírek • telesport.hu/ Kocsis Zoltán

Manchesterben nyert a PSG, reménykedhet a Porto

A Manchester United hazai pályán 2-0-ás vereséget szenvedett a Paris Saint-Germaintől a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzését. Az est másik meccsén a Roma 2-1-el múlta fölül a Portót.

 

A Bajnokok Ligája történetében még nem volt olyan csapat, amely kétgólos hazai vereség után továbbjutott volna a következő körbe.

 

A találkozó első félidejében nagy küzdelmet és kevés gólhelyzetet láthatott a közönség. A hazaiaknál Anthony Martial és Jessie Lingard is megsérült, így helyettük a második félidőre Alexis Sánchez és Juan Mata állt be.

 

A szünet után egy szögletet követően hamar vezetéshez jutott a PSG, amely az előny birtokában azonnal berendezkedett a biztos védekezésre, és hét perccel később egy gyors ellentámadás végén megduplázta fölényét.

 

A folytatásban változatlanul sok hibával, és jellemzően pontatlanul futballoztak a vendéglátók, akiknek erejéből még a szépítésre sem futotta, sőt, vezérük, a francia világbajnok Paul Pogba a hajrában megkapta második sárga lapját, így a játékvezető kiállította, így nem játszhat a párizsi visszavágón.

 

A Manchester Unitednek ezzel megszakadt a 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, és a decemberben kinevezett Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző irányításával először kapott ki az együttes.

 

A Manchester United az európai kupaporondon először szenvedett egygólosnál nagyobb vereséget az Old Traffordon.

 

A PSG olasz kapusa, Gianluigi Buffon a negyedik játékos lett a BL történetében, aki 41 évesen vagy idősebben pályára lépett a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

A másik kedd esti mérkőzésen az AS Roma hazai pályán 2-1-re győzte le az FC Portót, amely az idegenben szerzett góljának köszönhetően egyáltalán nem várja reménytelen helyzetből a második összecsapást.

 

Az első félidőben itt is kevesebb említésre méltó esemény történt. Mindkét védelem remekül távol tartotta saját kapujától az ellenfél amúgy sem túl elszánt támadósorát. Az egyetlen igazi nagy helyzetet a hazaiak jegyezhették, amikor percekkel a szünet előtt Edin Dzeko közelről a kapufára bombázott.

 

A szünet után gyorsan változott a kép, a Roma két, a Porto egy gólszerzési lehetőséggel emelte a szurkolók vérnyomását. A találkozó igazán a 70. és 79. perc között pörgött fel, amikor a mindössze 19. éves Nicolo Zaniolo előbb hat perc alatt két gólos előnyhöz juttatta az olaszokat, majd Adrian Lopez szépített. A hajrában mindkét csapat előtt adódott egy-egy komolyabb lehetőség, újabb gól azonban nem született.

 

A visszavágókat március 6-án rendezik.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Manchester United – Paris Saint-Germain 0-2
gólszerzők: Presnel Kimpembe 53′, Kylian Mbappé 60′

AS Roma (olasz)-FC Porto (portugál) 2-1 (0-0)
gól: Zaniolo (70., 76.), illetve Adrián López (79.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: