2013-10-03 01:50:18• hírek • Kocsis Zoltán

Manchesterben is oktatott a címvédő

A CSZKA Moszkva után a Manchester City-nek is hármat rúgott a címvédő Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligája második csoportkörében, ezzel tovább folytatja menetelését. Megszerezte második győzelmét a Real Madrid és a Paris St.Germain is, továbbra is nyeretlen viszont a Juventus.

Az A csoportban az első fordulóban egyaránt győztes Sahtar és Manchester United csapott össze Donyeckben. A hazájában egyaránt címvédő két gárda tőle szokatlan módon egyelőre csak botladozik odahaza. Hogy ezt mi okozza, ízelítőt kaphattunk szerda este is: előbb Rakickij adott gólpasszt az ellenfél csatárának, Welbecknek, majd Vidics adta vissza a kölcsönt Taisonnak. Ezzel 1-1 lett a vége, így a ManU. lett az első angol csapat, amely veretlenül úszta meg a fellépést a Donbass Arénában, Ryan Giggs pedig 145. alkalommal lépett pályára a BL-ben, ezzel megelőzte az örökranglistát eddig vezető Rault. A csoport másik meccsén a Leverkusen két pontrúgást követően szerzett két góllal verte meg a Real Sociedadot: Hegeler utolsó percben szerzett gyönyörű gólja volt a Leverkusen 100. találata a BL-ben.

Szintén jubilált a B csoportban a Real Madrid: Ronaldo első gólja volt a blancók 500. találata a BL-ben. A portugál mellesleg két gólt szerzett a Köbenhavn ellen, a meccs hőse azonban Angel di Maria volt: az argentin előbb adott egy rabona-gólpasszt Ronaldo második gólja előtt, majd maga is betalált kétszer.

A csoport másik meccsén Bonucci hibáját kihasználva Drogba gyorsan vezetést szerzett a Galatasaray-nak a Juventus otthonában, az olaszok pedig a 78. percig futottak az eredmény után. Ekkor Vidal kiegyenlített, majd Quagliarella a vezetést is megszerezte, ám Bulut találata mégis azt jelentette, az olasz rekordbajnok két döntetlennel kezdi a csoportkört - akárcsak az elmúlt két évben.

A C csoportban is van egy hibátlan csapat, a Paris St.Germain az Olympiakosz után a Benficát is legyőzte, a születésnapos Ibrahimovic két gólt is lőtt. A csoport másik meccsén az Anderlecht 3-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán az Olympiakosz ellen. A találkozó mindhárom gólját Kosztasz Mitroglu lőtte, aki ezzel első görög játékos lett, aki mesterhármast ér el a BL-ben. Érdemes megemlíteni, hogy az Anderlecht színeiben végig a pályán volt egy bizonyos Yoen Tielemans, aki alig 16 éves!

Pazar meccset hozott a címvédő Bayern München manchesteri fellépése. A 80. percig a bajorok leiskolázták az angolokat, Ribery, Müller és Robben góljaival 3-0 arányban vezettek, Hart kapus pedig (amellett, hogy az első és a harmadik gólban is benne volt) bravúrok sorát mutatta be. A 80. percben aztán Negredo egy pazar lövéssel szépített, mi több, hat perccel később Silva a kapufát találta el - ha az bemegy, izgalmas lett volna a hajrá.

A sok esőzés miatt a CSZKA Moszkva helyett Szentpéterváron fogadta a Plzent, amely meglepetésre gyorsan vezetést szerzett. Az oroszok azonban fél óra alatt fordítottak: Tosics előtt gólt lőtt, majd gólpasszt adott Hondának. A meccs legemlékezetesebb jelenete azonban a 79. percben játszódott le, amikor Reznik gurított haza, a labda átgurult Kozacik kapus lába alatt és a kapuban kötött ki. Kellett is ez a találat az orosz győzelemhez, hisz a 90. percben egy újabb kapusbakit követően Bakos 3-2-re módosította az állást, beállítva a végeredményt is.

A csoport:
Sahtar Donyeck - Manchester United 1-1
gólok: Taison (76.) illetve Welbeck (18.)
Bayer Leverkusen - Real Sociedad 2-1
gólok: Rolfes (45.). Hegeler (88.) illetve Vela (51.)
A csoport állása: 1. ManU 4pont, 2. Sahtar 4p., 3. Leverkusen 3p., 4. Sociedad 0p.

B csoport:
Juventus - Galatasaray 2-2
gólok: Vidal (78., 11-es), Quagliarella (87.) illetve Drogba (36.), Bulut (88.)
Real Madrid - Köbenhavn 4-0
gólok: Ronaldo (21., 65.), di Maria (71., 90.)
A csoport állása: 1 Real Madrid 6p., 2. Juventus 2p., 3. Köbenhavn 4. Galatasaray 1p.

C csoport:
Paris St.Germain
- Benfica 3-0
gólok: Ibrahimovic (5., 30.), Marquinhos (25.)
Anderlecht - Olympiakosz Pireusz 0-3
gólok: Mitroglu (17., 56., 72.)
A csoport állása: 1. PSG 6p., 2. Olympiakosz 3p., 3. Benfica 3p., 4. Anderlecht 0p.

D csoport:
Manchester City - Bayern München 1-3
gólok: Negredo (80.) illetve Ribery (7.), Müller (56.), Robben (60.)
CSZKA Moszkva - Viktoria Plzen 3-2
gólok: Tosics (19.), Honda (29.), Reznik (79., öngól) illetve Rajtoral (4.), Bakos (90.)
A csoport állása: 1. Bayern 6p., 2. CSZKA 3p., 3. ManCity 3p., 4. Plzen 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: