2013-10-02 12:32:04• hírek • mti

Manchesterben a címvédő

A címvédő Bayern München a Manchester City vendége lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szerdai játéknapjának legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán.

A két vezetőedző jól ismeri egymást, ugyanis a spanyol élvonalban amíg a jelenleg a münchenieket irányító Josep Guardiola a Barcelona kispadján ült, addig a chilei Manuel Pellegrini sorrendben a Villarreal, a Real Madrid és a Málaga együtteseinél dolgozott. A dél-amerikai szakember ugyanakkor még soha nem tudta legyőzni a kollégája által irányított csapatot, a madridiak vezetőedzőjeként egy 1-0-ás és egy 2-0-ás vereséget könyvelhetett el, a Villarreal kispadján hazai környezetben 2-1-re kapott ki tanítványaival, igaz, a Camp Nou Stadionban "megcsípett" egy 3-3-as döntetlent. A Málaga vezetőedzőjeként négyszer került szembe Guardiolával, de mind a négy találkozót elveszítette, ráadásul ezeken a mérkőzéseken 15 gólt kapott csapata és csak négyet lőtt.

Érdekesség, hogy Guardiolának nem igazán megy, ha szigetországi fellépésről van szó, ugyanis játékos- és edzői pályafutását beleértve nyolc mérkőzésből mindössze egyet nyert meg Angliában - az UEFA összegzése szerint.
Mindkét gárda könnyed, háromgólos győzelemmel kezdte a mostani sorozatot, a Bayern hazai pályán a CSZKA Moszkva, a Manchester City pedig a Viktoria Plzen felett diadalmaskodott.

A Bayern és a ManCity két évvel ezelőtt is összecsapott egymással

Az A csoportban a Manchester United az első fordulóban ugyan simán nyert a Bayer Leverkusen ellen, a csapat azonban azóta csak vergődik hazája pontvadászatában, és várhatóan Ukrajnában, a Sahtar Donyeck otthonában sem lesz könnyű dolga.

A B csoportban a Juventusra és a Real Madridra is kötelező házi feladat vár: az olasz bajnok azt a Galatasarayt fogadja, amelynek kispadján most mutatkozhat be a frissen kinevezett Roberto Mancini, míg a madridiak a Köbenhavnt látják vendégül.

Megyeri Balázs csapata, a görög Olimpiakosz ezúttal az Anderlechthez látogat a C csoportban, ahol a másik meccsen a dúsgazdag Paris St.Germain az egyik első számú játékosexportőr Benficát fogadja, Mivel az első fordulóban mindketten nyertek, aki most is sikerrel zár, közel kerülhet a továbbjutáshoz.

Az A csoportban ezúttal is lesz topligás párharc, hisz a nyitófordulóban egyaránt vereséget szenvedő Bayer és Real Sociedad Leverkusenben csap össze. Donyeckben Mircea Lucescu csapata az elmúlt 25 év legrosszabb bajnoki rajtját produkáló Manchester Unitedet fogadja. Ukrán siker esetén komoly gödörbe kerülhet az angol rekordbajnok..

Bajnokok Ligája, II. Csoportforduló:
A csoport:
Sahtar Donyeck - Manchester United 21.45 DigiSport1.ro, DolceSport1
Bayer Leverkusen - Real Sociedad 21.45
B csoport:
Juventus - Galatasaray 21.45 DolceSport3
Real Madrid - Köbenhavn 21.45 DigiSport2.hu, DigiSport3.ro
C csoport:
Paris St.Germain - Benfica 21.45 DolceSport4
Anderlecht - Olympiakosz Pireusz 21.45
D csoport:
CSZKA Moszkva - Viktoria Plzen 19.00 DigiSport1.hu, DigiSport2.ro, DolceSport1.ro
Manchester City - Bayern München 21.45 DigiSport1.hu, DigiSport2.ro, DolceSport2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: