2017-02-24 13:46:49• hírek • Kocsis Zoltán

ManU, Vigo: irány Oroszország!

A francia Olympique Lyon és az olasz Roma párharca lesz az Európa Liga nyolcaddöntőinek slágerpárharca, péntek kora délután ugyanis kisorsolták a következő kör párosításait.

Mindkét csapat még a Bajnokok Ligájában kezdte meg az európai kupaszereplést tavaly ősszel, ám a Roma még a selejtezők során elvérzett a Porto ellen, míg a Lyon a csoportban lett harmadik, így esett át a második számú kupasorozatba. Az olaszok a második, a franciák a negyedik helyen állnak jelen pillanatban hazájuk pontvadászatában, az EL-ben pedig brillíroznak. A Roma 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a tavalyi elődöntős Villarrealt, a Lyon pedig 12-2-es összesítéssel söpörte el a holland AZ Alkmaart.

Ebben a körben már nem voltak megkötések a sorsolást illetően, így akár azonos országok csapatai is összekerülhettek. És össze is fognak csapni, hisz a Schalke és a Borussia Mönchengladbach német, a Gent valamint az Astrát búcsúztató Genk belga testvérharcot vívhat egymás ellen.

Pikáns párosításnak ígérkezik a görög Olympiakosz és a török Besiktas párharca, míg két topligás csapat is a távoli Oroszországba utazhat: az angol Manchester Unitedre a Rosztov, a spanyol Celta Vigóra pedig a Krasznodar vár.

A nyolcaddöntő mérkőzéseit március 9-én és március 16-án rendezik. A május 24-i döntőnek Stockholm lesz a házigazdája.

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Celta Vigo (spanyol)-FK Krasznodar (orosz)
APOEL (ciprusi)-Anderlecht (belga)
Schalke (német)-Mönchengladbach (német)
Lyon (francia)-AS Roma (olasz)
FK Rosztov (orosz)-Manchester United (angol)
Olympiakosz (görög)-Besiktas (török)
Gent (belga)-Genk (belga)
FC Köbenhavn (dán)-Ajax (holland)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: