2015-01-27 19:14:23• hírek • Szatmár.ro

Málna- és eperszedő munkásokat keresnek Dániába

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség újabb külföldi munkalehetőségre hívja fel a figyelmet.

Hétfőn adtuk közre, hogy a megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség információi szerint Dábiában román állampolgárokat alkalmaznának borsószedőnek. Kedden újabb külföldi, szintén dániai munkalehetőségre hívta fel a figyelmet az intézmény. Ez esetben is a mezőgazdaságban lehet elhelyezkedni, ám ez alkalommal 20 málna- és 30 eperszedő munkást keresnek, illetve hátom személyt munkafelügyelőnek alkalmaznának.

A munkásokat kereső cég a dániai Zealand szigeten tevékenykedik. A neve Hyldetoftegaard Berries és 23 hektáron termel epret, 3 hektáron pedig málnát.

Munkavállalónak csak 18. életévüket betöltött és angolul jól beszélő személyek jelentkezhetnek.

A sajtóközlemény szerint az eperszedőknek napi 5-7 órát lehet/kell majd dolgozni, hat napot egy héten. A munkaszerződés május 25-től július 25-ig szól, egy kilogramm leszedett gyümölcsért pedig 0,85 eurót fizetnek.

A málnaszedők esetében a munkaidő nem változik, csak a periódus: június 20 és szeptember 25 között kell dolgozni, heti 6 napon és egy kiló leszedett gyümölcsért 1,6 eurót fizetnek.

A dolgozókat kétszemélyes szobákban szállásolják el, ahol lesz lehetőség főzésre is. A szállás egy napra 50 dán koronába kerül személyenként, a Dániáig való utazást illetve a visszautat a munkavállalónak kell megszerveznie.

A munkára jelentkezők február 16-ig a s@hyldetoftegaard.dk emailcímre küldhetik angol nyelvű önéletrajzokat. Akik megfelelnek, azokat a cég értesíti majd a további teendőkről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: