2009-11-25 15:33:54• hírek • Ferenczi Noémi

Malacbefőtt a színházban

Tóth Ede A falu rossza című népszínművének múlt pénteki bemutatója után ezen a héten újabb bemutatóra kerül sor az Északi Színházban. Ezúttal egy kortárs darabot, Tasnádi István Malacbefőtt című szociobörleszkjét tekintheti meg a közönség.

Idei harmadik bemutatójára készül a Harag György Társulat. Tasnádi István Malacbefőttjének előkészületeiről és magáról a darabról sajtótájékoztató keretében beszélt a rendező Tasnádi Csaba, a nyíregyházai színház igazgatója.

Tasnádi István 1991-ben írta, huszonegy éves korában a gimnáziumi színjátszó kör számára. Ez volt az első színpadi darabja, mely sem akkor és még hosszú időn át nem került bemutatásra. Tíz évvel később elővette, átdolgozta, kamatoztatva akkorra már megszerzett színpadi tudását. A Malacbefőtt átdolgozásáig már több ősbemutatón volt túl a szerző. Ezt a művet fiatalos lendülete teszi méltóvá a színpadi játékra - magyarázta a rendező.

A szerző zenés szociobörlesznek nevezte a darabot, melyben a vígjáték és a bohózat jellemzői is megtalálhatók, némi társadalomkritikával fűszerezve. Tasnádi István rendezőt már ismerheti a szatmári közönség, ugyanis néhány évvel ezelőtt már rendezett városunkban.

„Amikor Keresztes Attila társulatigazgató felkért, hogy rendezzek, azt mondta valami olyat válasszak, amin nevetünk is, de néha összeszorul a torkunk. Több mű felmerült, végül, erre esett a választása"- tette hozzá a rendező.

A Malacbefőtt című darabot nagy sikerrel játszották Kecskeméten hosszú időn át.

Szereplők: Mámor Pál - szerszámgéplakatos - Nagy Orbán, Mámorné, Jolán - a neje - Lőrincz Ágnes, Böbe - a lányuk - Bándi Johanna, Bauer Tamás - befektetési tanácsadó - István István, Bauerné, Tekla - Gál Ágnes, Feri - a fiuk - Nagy Antal, Harsányi Dénes junior - ügyvéd - Rappert Gábor, Kiss András - Mámorék rokona - Péter Attila-Zsolt, Farkas Márió - Böbe barátja - Gaál Gyula, Végh Doktor - a Bauer család háziorvosa- Czintos József.


A sajtótájékoztató a díszletek között zajlott
A sajtótájékoztató a díszletek között zajlott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: