2010-12-24 03:02:54• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyi torta

Az ünnepekre készülődés jegyében a következő hetekben  a Szatmár.ro süteményrecepteket ajánl olvasóinak. A sokféle ízletes sütemény közül a háziasszonyok kiválaszthatják melyik finomság kerüljön az ünnepi asztalra, és mivel lepjék meg szeretteiket.

Karácsonyi torta

Hozzávalók:

1 kerek puha piskóta tortalap
15 dkg mogyoró
½ l tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evk. cukor
6 lap zselatin
25 dkg vaj
a tetejére 20 dkg tortabevonó
5 dkg vaj
díszítéshez marcipán figurák és porcukor

Elkészítés:

A mogyorót a sütőben vagy mikrohullámúban megpirítjuk, majd cukorral megdaráljuk. A pudingport 4 evk. hideg tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, a feloldott pudingport beleöntjük, és kevergetve felfőzzük. A zselatint hideg vízben áztatjuk. A puha vajat kikeverjük, és a langyos pudinggal összekavarjuk. A zselatint kinyomkodjuk , kevés vízzel kevergetve felfőzzük, majd a krémbe szűrjük, végül a cukros mogyoróval kikeverjük. Kb fél óráig hideg helyen dermedni hagyjuk, majd újra habosra keverjük.

A tésztát 3 lapra vágjuk, az alsó lapot a krém felével megkenjük, második lapot ráfektetjük, kissé lenyomkodjuk, és a krém másik felével bevonjuk. A harmadik lapot ráborítjuk, és tésztadeszkát ráfektetve lenyomtatjuk. A torta bevonót vízfürdőben felolvasztjuk, az 5dkg vajjal kikeverjük, és a torta közepétől kifelé a felső lapra öntjük. Nagy késsel elsimítjuk hogy az oldalát is betakarja. Kb 1 óráig állni hagyjuk. Készen kapható marcipánfigurákkal díszítjük, porcukorral megszórjuk.

Békés  Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: