2013-06-11 16:30:57• hírek • Póti Orsolya

Makett- és origamikiállítás nyílik a Vécsey-házban

A makettezés nem keverendő össze a modellezéssel, ahol a cél valamilyen jármű szintén kicsinyített, azonban működő másának megépítése. Egy makett fontos jellemzője a méretaránya, ami azt fejezi ki, hogy hányszor kisebb az eredetijénél. Így pl. egy 1:72-es méretarányú repülőgépmakett minden mérete pont hetvenkettede az igazinak (Wikipédia).

Neves szatmári és európai épületek miniatűrjét mutatják be június 12-től a Szatmári Művészeti Múzeumban, azaz a Vécsey-házban.

Mindenkinek van valami hobbija, ami jobb esetben nem csak a számítógép. Sokan például szívesen maketteznek és  készítenek origamikat, ezekben a szabadidős foglalkozásokban pedig kreativitásukat, illetve alkotókedvüket is kiélhetik. És alkotni, létrehozni valami addig nem létezőt jó érzéssel tölt el.

Június 12-én, szerda délután 13 órától négy tehetséges makettező Feleg Gavril, Nagy István, Jurge Daniel Cristian és Kegyes Alexandru alkotásaiból nyílik kiállítás a szatmárnémeti Vécsey-házban.

Az országosan és nemzetközileg elismert makettezők olyan neves szatmári épületek miniatűrjét mutatják be, mint a Szatmár Megyei Múzeum, a Vécsey-ház, a Tűzoltótorony, az Északi Színház, a Római Katolikus Székesegyház, a Károlyi-kastély, a felsoroltakon kívül pedig európai híres templomokat is „elhoznak", így a Sagrada Familia-t és az ázsiai Yomeimon kaput.

Az épületek mellett járműmaketteket és különféle mezőgazdasági tárgyak miniatűrjét állítják még ki, és látványos origamikat is megcsodálhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: