2011-04-20 11:06:25• hírek • Szatmár.ro

Makaróni csirkehússal bolgár módra

A tésztafélék, különösen a makaróni, világszerte nagy népszerűségnek örvendenek. Néhány egyszerű fortéllyal egy egyszerű makaróniból is mennyei ételkülönlegességet varázsolhatunk.

Elkészítéséhez: 25 dkg makaróni, 2 kanál margarin, 1 fej hagyma, 15 dkg gomba, ½ kg-os hámozott paradicsom, 25 dkg maradék csirkesült, ízlés szerint só, bors, pirospaprika és zöldpetrezselyem szükséges.

A makarónit egyforma darabokra tördelve sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük. Második lépésben kockára vágjuk a hagymát, a gombát vékony szeletekre vágjuk és a felolvasztott margarinban fedő alatt hozzávetőleg 10-15 percig pároljuk.

Ezt követően hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és összeforraljuk. Miután ezzel is elkészültünk, a csirkehúst vékony szeletekre vágjuk és összekavarjuk a makarónival, majd beletesszük a paradicsomos mártásba. Végül sóval, borssal, piros paprikával ízesítjük, jól összekavarjuk, előmelegített tálra halmozzuk és ráhintünk két kanál finomra vagdalt zöldpetrezselymet. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: