2019-02-20 06:22:28• hírek • Bede Emőke

Makacsabbak, mint hinnénk: visszatértek a Szilágy megyei koldusok

Képünk illusztráció. Forrás: Helyi Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Forrás: Helyi Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Annak ellenére, hogy már többször is megbüntette, majd vonatra rakta őket, ismét Szilágy megyei koldusokat értek tetten a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség munkatársai.

Ezúttal a Károlyi úti Kaufland parkolójában koldult három alsóegregyi személy, akik 500 lejes pénzbüntetést kaptak, majd hazaküldték őket. Az előző esetek tapasztalataiból kiindulva vélhetően még viszontlátjuk őket, hiszen míg a lakosság egy-két lejjel segíti őket, addig a sokszor gyermekeiket is csaliként felhasználva kéregetnek Szatmárnémeti utcáin vagy a nagyobb bevásárlóközpontok bejáratánál.


Januárban például két Szilágy megyei asszonyt értek tetten, kik két kiskorút felhasználva koldultak a Károlyi úton található Shopping City bejáratánál. Az egyenruhásokat azonban nem hatotta meg a gyermekek látványa, adakozás helyett inkább előállították a nőket, a mostani esethez hasonlóan akkor is 500 lejes bírságot szabtak ki rájuk. Ezt követően vonattal küldték haza az alsóegregyi (Romanasi, Szilágy megye) és a kucsói (Cuceu, Szilágy megye) asszonyt és gyermekeiket is, utóbbiak miatt a szomszédos megye gyermekvédelmi hatóságát is értesítették.


A polgármesteri hivatal hivatalos Facebook-oldalán arra kér mindenkit, hogy ne segítsék a koldulókat, ugyanis ezek 90 százaléka nem szatmári, hanem más településekről vagy egyenesen más megyékből érkeznek városunkba, hogy Szatmárnémetiben kéregessenek.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: