2016-02-16 14:33:34• hírek • Kocsis Zoltán

Májustól közelebbről érkezhet a SMURD helikoptere

Jelenleg Marosvásárhelyről száll fel az a SMURD-helikopter, amelynek rendeltetési helye Szatmárnémeti. Mindez azonban hamarosan megváltozhat, a tervek szerint ugyanis májusra elkészül a régió helikopter-repülőtere Zsibón.

A nyolcezer lakosú Szilágy megyei kisvárosra nyilván azért eshetett a választás, mert gyakorlatilag az észak-nyugati fejlesztési régiónt alkotó Szatmár, Máramaros, Bihar, Szilágy, Kolozs és Beszterce-Naszód megyék földrajzi középpontjában található. Márpedig az itt szolgálatot teljesítő SMURD mentőhelikopter ezen hat megyét fedi majd le.

A heliport építése nem minden akadály nélkül zajlik. A munkálatok kezdete előbb azért csúszott, mert egyetlen kivitelező sem jelentkezett a közbeszerzési liciten. Némi bürokratikus akadály is felmerült, amikor a belügyminisztérium át kellett adja a helikopter-reptér területét a Szilágy Megyei Tanácsnak.

Ezzel együtt a tervek szerint az 1,3 millió lejből épülő heliport májusra elkészül. Ezt követően „költöztetik" át a már 2013-ban megvásárolt helikoptert, amely „otthon" híján eddig más megyékben mentett életeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: