2014-03-04 18:37:44• hírek • Kocsis Zoltán

Májusig elkészülnek a parkolók a 16-os negyedben

Az év elején a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal felszólította a 16-os lakónegyedben még álló garázs tulajdonosait, hogy bontsák le az építményeket. Aki erre nem volt hajlandó önként, annak garázsait lebontatta az önkormányzat a hétvégén. Hétfőn pedig már el is kezdték a parkolók kialakítását.

Amint arról korábban beszámoltunk, a 16-os negyedben több száz - Dan Babut városmenedzser tájékoztatása szerint 580 - garázs lebontásáról határozott az önkormányzat. Helyükre - számításaik szerint - 3000 helyet tartalmazó parkoló, valamint egy terjedelmes játszótér épül. A munkálatok máris kezdetüket vették és Dorel Coica polgármester elmondása szerint májusra érhetnek véget.

„Amíg eddig csak egyeseknek volt garázsuk, ezentúl évi 200 lejért mindenki bérelhet magának egy parkolóhelyet. A cél, hogy a parkolók elkészülte után az utcákról eltűnjenek a parkoló autók", jelentette ki keddi terepszemléjén Coica. „Ráadásul a Florisal támogatásával egy szép játszóteret is kialakítunk ezeken a területeken", tette hozzá.

Nem csak a 16-os, de a szemben lévő 15-ös lakónegyedben is épül parkoló. Nem is egy, hanem rögtön három. Igaz, a Milcov utca közelében lévő három parkolóban összesen 74 autó fér majd el. Ezen kívül a Florisal itt is létrehoz egy játszóteret és a kis parkot is rendbe teszik. „Olyan magas szegélyköveket teszünk ki, amely megakadályozza, hogy autókkal behajtsanak", magyarázta Babut.

A városvezető tájékoztatása szerint május végéig el kell készülnie a Szatmárzsadányba vezető útnak is. További járdákat öntenek a Kárpátok 2 lakónegyedben, míg a 16-os negyedben az év végéig el kell készülnie a Gellért Sándor utcát a Golescu híddal összekötő útnak is. A töltés tövében húzódó út a remények szerint tehermentesíteni fogja a negyed főbb utcáit. A tervek szerint jövőre pedig elkészül az a feljáró is, amely lehetővé teszi, hogy ezek az autók felhajtsanak a Golescu hídra.

Amint arra emlékezhetünk, a garázsok lebontását, a parkolók építését még az előző városvezetés kezdte el, a mostani vezetők pedig mindig is hangsúlyozták: anyagi lehetőségekhez mérten folytatni szeretnék az Ilyés Gyula által elkezdett munkát.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: