2011-12-20 12:55:36• hírek • Póti Orsolya

Betlehemes játék és ünnepi hangulat a Reménység Központban

Újra együtt ünnepeltek a Caritas Szervezet által működtetett Reménység Központ kedvezményezettjei. December 20-án, délelőtt betlehemes játék szórakoztatta az idős-klub tagjait, majd ünnepi igehirdetés és karácsonyi énekek keltettek meghitt hangulatot.

Betlehemes játékkal vette kezdetét a szatmárnémeti Reménység Központ karácsonyi ünnepsége kedden, a délelőtti órákban. Az egybegyűltek a „Föl nagy örömre" című egyházi énekkel fogadták a betlehemeseket, a színdarab után pedig a meghívott egyházi képviselők ünnepi beszédét hallgatták közösen.

Ez alkalommal a karácsonyi ünnep jelentéséről Bolos Cristian ortodox és Hársfalvi Ottó római katolikus pap beszélt. Az idős-klub tagjai a beszédeket követően három nyelven elénekelték a Csendes éjt, majd közösen imádkoztak. Az ünnepség szeretetvendégséggel, beszélgetéssel zárult.

A Reménység Központ egyébként 19 éve működik a Caritas Szervezet égisze alatt. Az intézmény célja, hogy színesebbé tegye az idősek egyhangú hétköznapjait. A központban a napi sajtó elolvasása mellett lehetőség van különféle szórakozási lehetőségekre, összejövetelekre ismerkedésre. Jelenleg mintegy 140  nyugdíjas személy szokott rendszeresen látogatást tenni az idősklubban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: