2012-07-12 14:50:52• hírek • Szatmár.ro

Augusztusban érkeznek a csúszdák a sárerdei aquaparkba

Az Aquastar-projekt teljes költségvetése - TVA nélkül - 35,5 millió lej. Ezen összeg 70 százaléka vissza nem térítendő uniós támogatás, a fennmaradó részt a Solarex cég biztosítja, az Eximbank segítségével.

Javában zajlik a munka - az augusztusi nyitás ugyan némileg csúszik, legkésőbb december 20-án nyit a komplexum.

A Szatmár.ro számos olvasója jelezte, hogy szeretne többet megtudni a Sárerdő felé vezető úton található aquapark építéséről, legtöbben arra kíváncsiak, miként haladnak a munkálatok, és mikor lesz a megnyitó. Aki gyakran jár az aquapark mellett húzódó úton, az láthatja: a munkások folyamatosan dolgoznak, a fejlődés szemmel látható. Kérdéseinkkel Baranyai Gábort, az aquapark menedzserét kerestük meg.

Baranyai elmondta: a Sanaqua turisztikai központon belül épülő Aquastar egy komplex balneológiai központ és élménypark lesz, melynek főépületét szinte teljesen befejezték, lezárták, úgyhogy hamarosan megkezdődik a benti munka - elsőként a vízgépészeti és légtechnikai berendezéseket építik be. Bár a projektet menedzselő cég mindent megtett annak érdekében, hogy már augusztusban megnyílhasson az aquapark, a munkálatok némileg csúsztak, de még így is bőven benne vannak az EU által megszabott határidőben.

A menedzsertől azt is megtudtuk, hogy az aquapark legfőbb élmény-elemei, a csúszdák augusztus hónap folyamán érkeznek meg Szatmárnémetibe, és ekkor kezdik az összeszerelésüket, üzembe helyezésüket is. Annak viszont, hogy a fürdő-szezon végén megnyissák a központ külső részét, nem látják értelmét, viszont a fedett részt legkésőbb december 20-ig a fürdőzők, szaunázók rendelkezésére fogják bocsájtani.

Baranyai Gábor ígérete szerint az aquapark csúszdáinak érkezésekor a sajtót is meghívják egy helyszíni sajtótájékoztatóra, amelyen a szatmáriak arra a sokak által feltett kérdésre is konkrét választ ad majd, hogy mennyibe fog kerülni a belépőjegy a szórakoztató és gyógyászati centrumba.

Emlékeztetőül: az Aquastar turisztikai létesítmény hasznos területe 5012 négyzetméter lesz, a fedett medencéké 650, a parkoló 230 autó befogadására lesz képes. Öt szabadtéri medence várja majd az úszni, a szórakozni, a termálvízre vágyókat és a gyerekeket. A fedett medencék lehetővé teszik, hogy télen is fogadhassák a vendégeket. A szabadtéri részen akár 1200, a fedett részen pedig akár félezer látogatót! Őket nem kevesebb, mint hét szauna is várja, valamint hidro-, kineto - és elektroterápia is áll a gyógyulni vágyók rendelkezésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: