2019-04-04 06:01:44• hírek • Bede Emőke

Május elejéig pályázhatnak a fiatal orvosok az ANL-lakásokra

A Szatmár Megyei Tanács hivatalos honlapján tette közzé a felhívást, mely szerint a fiatal szakorvosok május 10-ig adhatják le a szatmári Tudor Vladimirescu utcában található ANL-lakásokra vonatkozó kérvényt és az ehhez szükséges dokumentációt.

A 16 lakásos lakóházat a háromemeletes, egykoron a Szatmár Megyei Kórház archívumaként, majd az orvosi kamara székhelyeként használt épület helyén húzták fel. A lakás megszerzéséhez a fiatal specialistáknak egy pontosan rögzített feltételrendszernek kell megfelelniük. A közzétett, mindenki számára hozzáférhető kritériumrendszert figyelembe véve elmondható, hogy Szatmárnémeti a fiatal orvosokat szeretné a városba vonzani, azaz azokat, akik még nem töltötték be 35. életévüket a kérvény leadásának idejében. Hogy pályázhassanak, ezen orvosoknak és családjuk egyik tagjának sem lehet tulajdonában más szatmári lakás, illetve más intézmények által odaítélt ingatlan sem. Az odaítélés egy másik feltétele az, hogy az igénylő álljon munkakapcsolatban egy olyan egészségügyi intézménnyel, melynek vezetéséről a Szatmár Megyei Tanács gondoskodik.


Amennyiben többen pályáznak egy lakásra (s ez vélhetően így is lesz), úgy egy plusz pontrendszert is kialakítottak. Ezt áttanulmányozva kitűnik, hogy pl. a házas, akár több gyerekkel is rendelkező orvosok előnyt élveznek a többiekkel szemben. Emellett kiderül az is, hogy a legnagyobb szükség a sürgősségin, az intenzív osztályon, a kardiológián és az onkológián van az orvosokra, a pontozás során ezek a specialisták kapják a legmagasabb pontot. Ennek ellenére a többi osztályra is tárt karokkal várják az ifjú orvosokat, így bármely szakorvos bátran pályázhat szolgálati lakásra. A szükséges dokumentumok listája és a kérvány formanyomtatványa a megyei tanács oldaláról tölthető le.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: