2012-05-05 16:34:55• hírek • Szatmár.ro

Május 7 és 11 között tartják a Megyei Borversenyt

Elsősorban a helyi termékek értékelése és népszerűsítése a célja a kilencedszer megrendezett bor-seregszemlének.

Május 7-11. között kerül megrendezésre - immár kilencedik alkalommal - a Megyei Borverseny, a Szatmár Megyei Agrárkamara és a Szatmár Megyei Tanács szervezésében.

A beiratkozásra május 7-én lehet sort keríteni, azok, akik megmérettetnék borukat 15 lejért írathatnak be egy mintát. Szokás szerint mintánként három üveget - legalább 7 decis mennyiséget - kell leadni. Az üvegeken feltétlenül meg kell jelölni, hogy ki a tulajdonos, illetve hogy mekkora szőlővel beültetett területtel rendelkezik.

Azok, akik versenyeztetni szeretnék borukat és igazi szakértői zsűri véleményére kíváncsiak termékükkel kapcsolatban, május 7-én 8 és 16 óra között adhatják le a mintákat a Szatmár Megyei Agrárkamara 1 Decembrie 1918 utca 13 szám alatti székhelyén - mondta el a Szatmár.ro-nak Scholtz Béla, az Agrárkamara Munkatársa.

Azok pedig, akik beneveznek a versenybe, a verseny izgalma és a zsűri tagjai által adott szakvélemény mellett pénzjutalommal is gazdagodhatnak. A Nagy Arany díjat kiérdemlő bor gazdáját 400 lejjel jutalmazzák, további nyolc kitűnő bor pedig 200-200 lejes pénzjutalomban részesül.

A díjkiosztásra 11-én fog sor kerülni a Poesis étteremben. A megyei borverseny fő támogatója a Szatmár Megyei Tanács és az Autonet Import kft.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: