2010-04-30 12:54:15• hírek • Szatmar.ro

Május 1. - Nyitnak a strandok Szatmár megyében

Idén megnyitja kapuit a legtöbb Szatmár megyei strand, üdülőtelep. Szerkesztőségünk a majálisozni készülőknek kíván segítséget nyújtani a döntéshozásban.

A szatmárnémetiben felújítás alatt lévő strand helyzetéről csütörtökön már beszámoltunk, így röviden csak annyit jegyzünk meg, hogy a nyitásra még várni kell jövő májusig.

Jó hír viszont, hogy úgy a nagykárolyi, mint a tasnádi, ákosi, krasznamihályfalvi, valamint a józsefházai komplexumok kinyitnak május elsejére. Hágen Rolandtól, a nagykárolyi strand ügyintézőjétől megtudtuk, négy meleg vizes medencével, teraszokkal, valamint egy európai bajnoksággal is várják az strandolni vágyókat.

Szombaton 14 órától ugyanis a nagykárolyi Termál Strand ad otthont a Strong Man Show elnevezésű erős emberek nemzetközi bemutatójának. A versenyen Magyarország, Szerbia és Románia legerősebb emberei mérhetik össze erejüket. A versenyszámok az európai normáknak megfelelően négy részből állnak. A rönknyomásban, a kamionhúzásban, a lengő súly-, valamint koffer cipelésben vívhatnak meg egymással a legerősebb emberek. A verseny bírája pedig az a Darázs Ádám, aki Európa legerősebb embereinek top 10-ében szerepel. A strand területére a belépő akárcsak tavaly, felnőtteknek 7, nyugdíjasoknak, egyetemistáknak, gyerekeknek kedvezményesen 4 lej - tudtuk meg Hágel Rolandtól.

A tasnádi strand egyelőre egy meleg termálvizes medencével várja az érdeklődőket, mivel a további kettő felújítás alatt van még. A belépő ára 8, illetve 4 lej.

Az ákosi, valamint a krasznamihály-falvi strandok termálvizes medencékkel készülnek a majálisozók fogadására, ugyanakkor korszerű játszóterek, sportolási lehetőségekkel is várják a felnőtteket és gyerekeket. Amint azt Geréb Miklóstól, Ákos község polgármesterétől megtudtuk, az említett településék strandjainak vizéről tudnunk kell, hogy kitűnő gyógyhatásuk van, így a gyógyulni vágyókat is szívesen látják.

A homokröplabda szerelmeseit várják a józsefházi tóparti strandon, ahol 2 étterem ínyencségei, minifocipálya, teniszpálya és a 9 hektáros tó nyújthat örömöt a kikapcsolódni vágyóknak. A belépő 3 lejbe kerül. Pop Victor, a strandot üzemeltető cég ügyintézője fontosnak tartotta elmondani, hogy 5 kis kétszemélyes házikó is várja a május elsejézőket, amelyeknek bérleti díja 70 lej/éjszaka.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: