2017-05-01 06:24:23• hírek • Szatmar.ro

Május 11-12, Kolozsvár: Szatmár hazavár!

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala hosszú évek után először konkrét kezdeményezést indít a fiatalok hazacsábításának ügyében: a “Szatmár Hazavár” program célja, hogy a Kolozsváron tanuló szatmári egyetemistákat tanulmányaik befejezése után visszacsalogassa szülővárosukba. A május 11-12-én megrendezésre kerülő állásbörze összeköti a dolgozni kívánó, jelenleg Kolozsváron tanuló szatmári diákokat a szatmári cégekkel, munkaadókkal.

“Az utóbbi években ijesztő számban vándoroltak el a fiatalok Szatmárról. Az előző városvezetés nem törődött az új generációval, nem volt fontos nekik sem a munkahelyteremtés, sem a fiatalok számára vonzó város építése. Ennek isszuk a levét, ezt a folyamatot kell visszafordítanunk. Szatmárnémeti akkor fejlődik, ha a fiatalok hazatérnek az egyetemi évek után, itthon vállalnak munkát, itt alapítanak családot. Ez csak akkor fog megtörténni, ha jó megélhetési lehetőségeket tudunk teremteni számukra szülővárosukban. A cégeknek jó munkaerőre van szüksége, ennek biztosításában kulcsfontosságú a visszatérő, jól képzett munkaerő. Ez minden szatmárinak jó, ezáltal városunk gyarapodik” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

Mikor és hol lesz az állásbörze?
Május 11-12-én, csütörtökön és pénteken, Kolozsváron az Egyetemisták Művelődési Házában (Studház).

Milyen állásokat hirdetnek meg?
A szatmári cégek, vállalatok számos területen keresnek friss munkaerőt: mérnökök, termelésvezetők, közgazdászok munkájára kiemelten szükség van, de más területek szakembereit is keresik. Újdonságként a Polgármesteri Hivatal is jelen lesz állásajánlataival. 

Egyetemista vagyok, hol jelentkezhetek?
Hamarosan elkezdődik a regisztráció a www.szatmárhazavár.ro oldalon, az űrlap kitöltése csak pár percet vesz igénybe. Minél többen regisztráltok, annál több cég fog érdeklődni az állásbörze iránt, jobbnál-jobb ajánlatokkal. Oszd meg a szatmári ismerőseiddel az infókat, hozd magaddal szatmári barátaidat, lakótársaidat!

De miért mennék haza Szatmárra, ha Kolozsváron sokkal több a lehetőségem?
Szatmáron munkaerőhiány van, éppen ezért rengeteg a jó munkalehetőség: vannak jól fizetett állások, ezeket bemutatjuk az állásbörzén. A nagyvárosokhoz képest olcsóbb a megélhetés, az albérlet, a lakásárak sincsenek az egekben, ráadásul a szülők is segítséget nyújtanak a mindennapokban a fiatal családoknak. 2016-ban 75 új ANL lakást adtunk át és ebben az évben újabb 75 építését kezdjük el.

Szatmáron nem történik semmi. Mit csináljak otthon?
A Polgármesteri Hivatalban azon is dolgozunk, hogy minél több és tartalmasabb szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk a fiataloknak. A rendezvényeket a fiatalok igényeihez igazítjuk és újabb, modern fesztiválokat hozunk el Nektek. Ez a paletta folyamatosan szélesedik, és méginkább szélesedni fog, ha szervezőként és résztvevőként egyre több szatmári fiatal bekapcsolódik.

Szatmári munkaadók vagyunk, hol jelentkezhetünk?
Szintén a www.szatmárhazavár.ro oldalon várjuk a vállalatok és vállalkozások jelentkezését, a regisztráció után felvesszük Önökkel a kapcsolatot. Mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára ingyenes a regisztráció és a részvétel. A kezdeményezést Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala finanszírozza, partnereink: Német-Román Gazdasági Egyesület, Kisiparosok Kamarája, Rotaract Club, Samstudia Egyesület.

Érdekel, szeretnék még többet megtudni…
Az állásbörze friss információit a www.szatmárhazavár.ro oldalon illetve a facebookon oldalon (ezen a linken) tudod követni. Ne feledd, minél több ismerősödhöz eljuttatod ezt az információt, annál sikeresebb lesz … az állásbörze, a közösség és Szatmárnémeti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: