2018-02-07 11:15:48• hírek • Agerpres.ro

Május 10. és 25. között zajlanak idén a soron kívüli érettségi vizsgák

Május 10. és 25. között zajlanak idén a soron kívüli érettségi vizsgák azon végzősök számára, akik tantárgyversenyekre vagy más nemzetközi megmérettetésekre készülnek, illetve külföldi egyetemekre kívánnak felvételizni - derül ki az oktatási minisztérium által közzétett tájékoztatásból.


A közlemény szerint május 10-én és 11-én iratkozhatnak be a soron kívüli érettségi vizsgára a végzősök. A minisztérium által közzétett ütemterv szerint május 14-15-én tartják a szóbeli vizsgát román nyelv és irodalomból és anyanyelvből.  Május 16-án kerül sor az idegennyelv-szóbelire, május 17-18-án pedig a tanulók számítógépes kompetenciáit tesztelik.


Az első írásbeli vizsgát május 21-én tartják román nyelv és irodalomból. Egy nappal később a szakosodás szerinti kötelező tantárgyból, május 23-án pedig a szaknak megfelelő választott tantárgyból kell vizsgázniuk a végzős diákoknak. Május 24-én anyanyelvből mérik fel a tanulók tudását, az eredményeket pedig még aznap közzéteszik 18 óráig, és ugyancsak aznap 20 óráig fogadják az óvásokat.


Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket május 25-én teszik közzé.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: