2019-12-19 16:19:37• hírek • Bede Emőke

Majtényban robbantottak a tűzoltók

Második világháborús robbanószerek semmisültek meg csütörtökön Majtényban – a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség pirotechnikai szakemberei így pusztítottak el 14 régi lövedéket, gránátot.

Az intézmény tájékoztatása szerint a tűzszerészek a 14 veszélyes tárgyat idén találták Szatmár megye különböző pontjain. Ezek rendre mezőgazdasági munkálatok során kerülnek elő, vagy olyan munkálatok során, melyek nagyobb mennyiségű föld megmozgatásával járnak, például építkezési területeken. A lövedékeket és gránátokat a katasztrófavédelem pirotechnikusai először egy mély gödörbe helyezték, majd 2 kilogrammnyi TNT felhasználásával semmisítették meg.







Közleményében a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség figyelmeztet mindenkit, aki esetleg hasonló robbanószereket találna, hogy ne nyúljon hozzá, ne emelje meg és ne vigye más helyre. Semmiképpen ne dobják tűzbe, a fémelemeket ne próbálják megolvasztani, abból ne próbáljanak semmiféle eszközt improvizálni. Aki bármilyen robbanószert talált, az a 112-es egységes segélyhívó telefonszám hívásával azonnal értesítse a hatóságokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: