2013-02-05 15:24:51• hírek • Szatmár.ro

Majolenka és Jirka szerelme, e kis mese története!

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Brighella Bábtagozta a 2012/2013-as színházi évad második bábelőadásaként Jan Romanowsky Majolenka hercegkisasszony című művének színpadi változatát mutatja be 2013. február 8-án, pénteken 11-órától. Az előadás rendezője Szilágyi Regina, a bábtagozat vezetője.

Mit tesz egy kenyérkirály, jelen esetben első Ödömér, Konyhánia uralkodója, Süteményhon csatáinak győztese, a Szilvásgombóchegyi pusztítás bajnoka, ha udvarában két fiatal egymásba szeret? Valószínű, legyint rá egyet, és továbbsétál. Nem is érdekeli - mondhatnátok - nem is érdekelné, ha Jirka nem a főszakács fia lenne. Még az sem baj - mondhatnátok - mert hát kinek árt, ha a főszakács fia szerelmes? Hogy kinek árt?

Ugyan biza a királynak, mert Jirka, a minden lében habverő szakácsinas, nem akárkibe lett szerelmes. De nem ám! Ödömér király egyetlen gyermekébe, a tortaédes Majolenkába. Így hát, mint minden rendes mesebeli király, Ödömér is tiltja ezt a szerelmet, száműzve Jirkát a palotából. Ismerős - mondhatnátok - hanem a király, nem is sejti, hogy ezzel a hirtelen döntésével mekkora bajt okozott. Jirka távollétében ugyanis, egy-kettőre előkerülnek a mesevilág gonoszabb alakjai, boszorkányok és varázslók, ellepik Konyhániát, és torta hiányában elrabolják szegény Majolenkát, és a dajkát. És mi lesz velük? - kérdezhetnétek - de erre már válaszoljon maga az előadás.

A bábelőadás szereplői: Bandura Emese, Nagy Anikó, Bandura Tibor és Nagy Tamás. A rendező asszisztense Bandura Emese, a bábokat Bodor Judit tervezte.

Az érdeklődők a pódiumtermi előadásra 7 lejes egységáron válthatnak jegyet a színház jegypénztárában, hétköznap 10 és 17 óra között, szombaton 10 és 13 óra között, illetve előadások előtt egy órával.

Majolenka és Jirka szerelme

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: