2011-03-31 16:06:21• hírek • Szatmár.ro

Májkrémes töltött tojás és Sült sonka tojással

Könnyen elkészíthető tojásvariációk húsvétra.

Májkrémes töltött tojás

Elkészítéséhez: 8 kemény tojás, 2 kis doboz májkrém, 5 dkg vaj, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 dl tejföl, 5 dkg majonéz, néhány salátalevél, ízlás szerint őrölt bors és só szükséges.

Első lépésben keményre főzzük a tojásokat, majd megtisztítjuk. Hegyesebb végüket vágjuk le, és a tompa végükből is lemetszünk, hogy a tojások megálljanak a tálon. Második lépésben a tojások sárgáját kivesszük, villával áttörjük és sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjét. Ezt követően az egészet elkeverjük a vajjal és a májkrémmel, valamint a tojások aljából levágott és felaprított fehérjével. Ezzel a masszával púposan megtöltjük a lapos tálra, salátalevelekre állított tojásfehérjéket, majd mindegyikre ráhelyezzük az előzőleg már levágott hegyét. Utolsó lépésben meglocsoljuk majonézzel elkevert tejföllel, meghintjük egy kevés, félretett petrezselyemzöldjével, és pár óráig a hűtőben tartjuk.

Sült sonka tojással

Elkészítéséhez: 8 szelet házi sonka vagy gépsonka, 8 tojás, 2 dkg vaj és só szükséges.

Az előkészület szakaszában egy serpenyőben felhevítjük a vajat, a sonkaszeleteket egyik oldalát kissé megpirítjuk rajta, majd megfordítjuk a szeleteket, tűzálló tálra tesszük, és egyenként ráütjük a tojásokat. Arra feltétlenül ügyeljünk, hogy a sárgája egyben maradjon, ezt követően előmelegített sütőben néhány percig sütjük. Vigyázzunk arra, hogy a tojássárgájának lágynak kell maradnia. Amikor kész, enyhén előmelegített tányérra csúsztatjuk. Annak ellenére, hogy jellegzetes angol villásreggeli, a húsvéti reggeli elapadhatatlan ételfélesége lehet, amit friss péksüteménnyel vagy burgonyakörettel és forró citromos teával kínálunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: