2013-01-24 16:23:48• hírek • Póti Orsolya

Majdnem felborult a közel 1000 gázpalackot szállító autó

Szerda este két esethez is kivonultak a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai. Túrterebesen tűz ütött ki egy gépjárműben, Borhíd környékén pedig egy közel 1000 gázpalackot szállító teherautó borult fel majdnem.

Január 23-án, szerda este 19 óra előtt kevéssel a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének turci kirendeltségén dolgozó tűzoltók Jofi Vasile őrmester vezetésével érkeztek ki Túrterebesre, a Fő utcára, ahol tűz ütött ki a K. O. tulajdonában lévő Lancia Dedra típusú személygépkocsiban. A lángok továbbterjedhettek volna, ha a tűzoltók nem lépnek közbe idejében.

Mint kiderült a tüzet rövidzárlat okozta. A tűz következtében tönkrement a motorháztető és a gépjármű gázberendezésének egy része. A kár értéke körülbelül 2.000 lej - derült ki a felügyelőség által küldött közleményből.

Szintén január 23-án, szerda este akadályozták meg egy gázpalackokkal megrakott teherautó felborulását a Szatmár Megyei „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársai. A Szamosborhíd környékén, a 193-as megyei úton haladó Renault típusú teherautó a craiovai Dumagas Trans cég tulajdonában volt és összesen 840 gázpalackot szállított.

A sofőr arra lett figyelmes, hogy fennáll a teherautó felborulásának veszélye, így azonnal riasztotta a sürgősségi helyzetek felügyelőségét. Az osztag Silaghi Marcel és Burz Iulian parancsnokok irányításával hajtotta végre az öt órán át tartó mentőakciót, valamint Eugen Avram prefektus is részt vett ebben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: