2016-08-03 10:16:35• hírek • Szatmár.ro

Majdnem botrányba fulladt az ortodoxok sajtótájákoztatója

Továbbra is tart a feszült helyzet a Lidl és az ortodox egyház között.

A legutóbbi városi tanácsülésen majdnem egy órás vitát és hozzászólások hadát követően végül nem jött össze a szükséges 12 szavazat, amennyire a Károlyi úton, a jónéhány éve épülő ortodox katedrális mellett építendő Lidl szupermarket területrendezési tervének elfogadásához lett volna szükség. A kerékkötő az ortodox egyház, amelyiknek szúrja a szemét a tény, hogy a  bolt hátsó része néz az istenháza felé. A Lidl viszont nem tud változtatni a terveken és mielőbb megkezdené az építkezést.

Kedd délután egy ad-hoc sajtótájékoztatót tartottak az ortodox egyházat képviselő pópák az épülő katedrálisnál, jónéhány hívük jelenlétében. Elmondták: volt már egyeztetés ez ügyben a szupermaret-lánccal, volt pillanat, amikor úgy tűnt, hogy elfogadják az egyház kérését, ám végül mégiscsak az eredeti tervek mellett döntöttek. Mindamellett támogatják és örömmel veszik a Lidl-építést, de kérik, hogy vegyék figyelembe az ő elvásáraikat is.

A hirtelen összehívott sajtótájékoztató majdnem botrányba fulladt, ugyanis a hívek komoly szóváltásba kerültek a Lidl építését támogatókkal, ami majdnem tettlegességig fajult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: