2016-01-13 18:05:10• hírek • Kocsis Zoltán

Majdnem annyiba került, mint Dzsudzsák

Valahony nem termett sok babér az elmúlt évtizedben Olaszországban a magyar labdarúgók számára. Pedig szép számmal próbálkoztak. A Serie A-ba szerződő magyar futballisták száma most újabb névvel bővült: a Palermo csapata szerdán jelentette be a 19 éves Balogh Norbert leigazolását.

Az útánpótlás-válogatott csatár a Debrecen neveltje, a magyar élvonalban 33 alkalommal lépett eddig pályára és öt gólt szerzett. Az olasz klub 2,2 millió eurót fizetett érte és 2020 nyaráig tartó szerződése ideje alatt 2,8 millió eurós fizetést folyósít számlájára. Maurizio Zamparini nem kevesebbet mondott a fiatal tehetségről, mint hogy ő lesz az új Cavani. Indításnak nem rossz...

Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy az elmúlt években több fiatal magyar játékos próbált szerencsét Olaszország déli részén, nem sok sikerrel. Legutóbb 2013-ban Novothny Soma szerződött Veszprémből Nápolyba. A Napoli felnőttcsapatában eddig nem lépett pályára, nem úgy az olasz harmadosztályban. Jelenleg Diósgyőrben szerepel kölcsönben. Két évvel korábban Simon Ádámért 980.000 eurót fizetett a Haladásnak a Palermo, de a védekező középpályásnak sem jutott csak néhány kölcsönadás alacsonyabb osztályokba, majd a hazatérés a Haladáshoz. Jelenleg a Videoton futballistája.

Mindez csak azért lehet érdekes, mert Baloghért hivatalos ajánlatot tett a tehetséggondozásban és a fiatalok kinevelésében talán világelső holland Ajax is. Persze lehet, a hollandok nem voltak hajlandóak ennyi pénzt áldozni rá...

Érdekesség, hogy 2008-ban a szintén holland PSV 2,5 millió eurót fizetett a magyar válogatott jelenlegi csapatkapitányáért, Dzsudzsák Balázsért. Szintén a Debrecennek. Ennél nagyobb pénzt magyar klubnak egyszer fizettek egy játékosért a mértékadó transferarkt.de szerint: 2014 nyarán 4,8 millió eurót utalt át a Ferencváros számlájára az angol Everton a bosnyák válogatott Muhamed Besicért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: