2012-05-17 17:45:48• hírek • Szatmar.ro

Nem tudják eladni a mézet a méhészek

Az Európai Unió által is elismert vizsgán vettek részt a Szatmár megyei méhészek csütörtökön. A Szatmár Megyei Agrárkamara által szervezett tudásfelmérőn összesen 28-an vettek részt, akik aztán Csehi Árpáddal is elbeszélgethettek.

A vizsgára azért volt szükség, avatott be Scholtz Béla, az agrárkamara munkatársa, mert csakis az ezzel rendelkező méhészek pályázhatnak és kaphatnak uniós támogatást. A vizsgán résztvevők március 5-én kezdték a kurzust, tudásukról pedig csütörtökön tehettek tanúbizonyságot.

A méhészek elpanaszolták, hogy a hosszú tél miatt sok méh elpusztult, ráadásul az akác és a repce virágzása sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ennek következtében gyenge méztermésre lehet majd idén számítani. A bajt tovább tetézi, hogy a jelentős importméz miatt csak alacsony áron tudnak túladni a termékeiken.

Már amennyiben egyáltalán túl tudnak adni rajta. Éppen ezért Csehi Árpád ígéretet tett, hogy megpróbál közvetíteni a gyógyszeripar és a méhészek között, mert az komoly potenciális felvásárló lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: