2018-11-26 11:54:43• hírek • Közlemény

Majdnem 2 tonna élelmiszert gyűjtöttek a diákok a Máltai Szeretetszolgálat felhívására

A S.N.A.C. (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) egy olyan közösségi megmozdulást indított el városunkban, amelyre nagyon ritkán van példa - adja hírül közleményében a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti kirendeltsége, majd így folytatja:

A program  értékes tanulási lehetőséget biztosít a tanulók számára, amely nem a könyv tanulmányozása, hanem a tanulási folyamatban való aktív és személyes részvétel révén valósul meg. Erre a tanulási formára talán a legjobb módszer az önkéntes tevékenységekbe való bekapcsolódás.

 

A program kezdete óta sok új, mosolygós önkéntes arccal találkozhatunk a Máltai Szeretetszolgálatnál, hiszen a Szatmárnémeti Református Gimnázium és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai rendszeresen segítenek a Szociális Központunkban zajló tevékenységekben. Legtöbben a hátrányos helyzetű gyerekek tanításában vállalnak szerepet. A program célja a diákok érzékenyítése  valamint a társadalmi szerepvállalásuk erősítése, amely a fokozott együttműködés révén hosszú távon a társadalmi integrációhoz járul hozzá.

 

Központunk tevékenységein keresztül a „SNAC-es” önkéntes diákok (és esetenként tanárok is) kapcsolatba léphetnek hátrányos helyzetű családok gyermekeivel, amely áltak betekintést nyerhetnek a rászorulók életvitelébe,  lehetőségük van ok- okozati összefüggések megértésére és megismerhetik a szegénység kultúráját is. Emellett más, a társadalom perifériájára szorult közösségekkel is együtt dolgozhatnak, az így megszerzett tapasztalatok pedig szociálisan érzékenyebbé teszik a diákokat.

 

A S.N.A.C. program egy előre beütemezett tervvel rendelkezik, november 19. és 23. között például „Zöldség és gyümölcs hét” volt amely során a a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a 10-es számú Általános Iskola diákjai, valamint a Gulliver Óvoda gyermek közössége 600 kg  zöldséget és gyümölcsött és 1110 kg tartós élelmiszert adományoztak szervezetünknek. Ezúton is köszönjük a felsorolt oktatási intézmények diákjainak és tanárainak a magas szintű együttműködést.

 

Az adományok nagyrészét kiosztottuk a városunkban élő hátrányos helyzetű családok között, de egy töredékéből a Szatmárnémeti Máltai Ifjúság legkisebb tagjaival almakompótot készítettünk. A karácsonyi dekorációval feldíszített almakompót befőtteket adományokért értékesítjük majd. Az így befolyt összegből egy mozgássérült hintát szeretnénk vásárolni, de erre a célra más jótékonysági akciókkal is készülünk. December 15.-én megszervezzük a IV. Jótékonysági Est-et, amelynek idén is a „Dinu Lipatti” Filharmónia ad otthont (további részletekkel hamarosan jelentkezünk), december 18.-án pedig a Szatmárnémeti Református Gimnázium karácsonyi vásárán veszünk majd részt. Önkéntes lehetőségekért, és más jótékonysági akciókért kövesse Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/SzatmarnemetiMalta

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: