2019-05-22 09:00:39• hírek • Bede Emőke

Majdnem 170 km/h-val száguldott az egyik keddi gyorshajtó

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Az elmúlt időszakhoz képest eseménymentes napot zárt kedden a közlekedésrendészeti osztály, legalábbis erre enged következtetni a rendőrség legfrissebb jelentése, mely ez alkalommal sem balesetekről, sem ittas sofőrökről nem számol be.

Május 21-én több mint 100 helyszíni bírságot osztottak ki a rend őrei, melyeknek összértéke eléri a 27 700 lejt. Ugyanakkor kiegészítő intézkedésként hat sofőr vezetői engedélyét is bevonták, négyet közülük azért, mert legalább 50 km/h-val túllépték a megengedett sebességhatárt. A nap leggyorsabbja az az autóvezető volt, akit a radar 169 km/h-val mért be a megye egyik forgalmas útszakaszán.


A Szatmár megyei rendőrség szerint 2018-ban a legtöbb súlyos balesetet a gyorshajtás okozta, de kiemelkedően sok karambol történt az elsőbbségadás elmulasztása miatt is. Hogy az ilyen esetek számát csökkentse, a hatóság rendszeresen indít preventív kampányokat, illetve kemény kézzel bünteti is a szabálysértőket. 2018-an példának okáért 410 közúti bűncselekmény esetében kellett eljárniuk, a helyszíni bírságok száma pedig megközelítette a 35 ezret. A folyamatos ellenőrzések és kampányok ellenére azonban mégis megtörténik a baj: tavaly 124 súlyos következményekkel járó autóbaleset történt Szatmár megyében, a halálos áldozatok száma pedig 32 volt.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: