2017-06-19 11:35:49• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Majd, soha – SZIKE-csendesnap Vetésen

Ifjúsági csendesnapra hívták a fiatalokat a középkori vetési református templomba. Ezzel mondtak köszönetet az elmúlt tanévért, de kértek bölcsességet a szünidőre is, készülve a keresztyén táborokra.

Szombaton délután 14 órakor Vékony Zsolt-József az Aradi Református Egyházmegye ifjúsági előadója, szentleányfalvai lelkipásztor tartott interaktív előadást A fiatalok szava a gyülekezetben címmel. Az előadó az Aradi Csiky Gergely Főgimnázium diákjainak a véleményét ismertette saját gyülekezetükről, kisebb felmérés után többen az egyházi ének maradiságát, a gyülekezetek öregedését és a hiteltelenséget hozták fel negatív kritikaként. Valószínű, ez a véleményük a szatmári fiataloknak is.

A fiatalság a ma gyülekezete, nem csak jövőjé. Ha majd, akkor soha. Minél előbb ismertetni kell velük, hogy Krisztus seregének ők is élő tagjai. Amikor ezt elsajátítják, akkor a közösségi élmények által a közösség tagjai lesznek, akik Jézusra és egymásra figyelnek.

Az előadást kiscsoportos megbeszélések követték, majd az ifjúsági istentiszteleten Máthé Róbert helyi lelkész hirdetett Igét: „Amikor azonban a halottak feltámadásáról hallottak, egyesek gúnyolódtak, mások pedig azt mondták: Majd még meghallgatunk téged efelől.” (ApCsel 17,32) A majd még, legtöbb esetben sohát jelent.

Nem érdemes rendezetlen dolgainkat halasztani, mert nem tudjuk, lesz-e még alkalmunk helyrehozni – buzdított az igehirdető. Az Ében Zenekar amellett, hogy lépcső lett Isten és ember között, igényesen, színvonalasan vezetett a dicsőítésben. A jelenlevők lelkileg feltöltekezve indultak neki a vakációnak.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: