2010-12-23 17:17:40• hírek • Szatmar.ro

CFR: a másodedző marad az edző

Portugál bajnokkovács (Jaime Pacheco) és erdélyi sikeredző (Bölöni László) nevét is szóba hozták az utóbbi hetekben a Kolozsvári CFR labdarúgó csapatának megüresedett vezetőedzői tisztségével kapcsolatban, csütörtökön azonban a klub vezetői bejelentették: Alin Minteuan marad a szakmai munka vezetője.

„Sok tényező szólt Alin maradása mellett. Az egyik legfontosabb szempont az öltöző békéje, hisz a fiatal edző remek viszonyban van a játékosokkal. Minteuan az egyik legrégebbi ember a klubnál és jelentős szerepe van az egyesület közelmúltbeli sikereiben. Több edző munkáját is segítette, így megfelelő tapasztalatot szerzett", áll a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben.

A 34 esztendős Minteuan a CFR-nél kezdte labdarúgó pályafutását, majd 2005-ben visszatérve 2009-ben itt is fejezte be azt. Az elmúlt két esztendőben Antonio Conceicao, Andrea Madorlini és Sorin Cartu másodedzője volt és utóbbi helyét vette át az 2010-es őszi szezon utolsó két mérkőzésén, amelyeken a CFR egyaránt döntetlent ért a Steaua otthonában, valamint a Roma ellen.


Minteuan marad a CFR edzője fotó: cfr1907.ro
Minteuan marad a CFR edzője fotó: cfr1907.ro


Ami vasutasok keretét illeti, az már biztos, hogy Kolozsváron folytatja pályafutását a válogatottban 12-szer szerepet kapó Vasile Maftei, aki az Urzicenitől érkezik valamint a Victoria Branesti 23 esztendős szélsője, Viorel Nicoara. Sajtóhírek szerint a Szamos-partra teszi át székhelyét Sergiu Homei, a Dinamo 23 éves jobb oldali védője is.

Ami a távozókat illeti, itt még homályos a kép. A médiahírek szerint a vezetőség szívesen lemondana Anselmo, Sforzini, Nuno Diogo, Yssouf Koné, Peskovic és Tony szolgálatairól (utóbbi iránt állítólag a portugál Guimaraes és a görög Iraklisz Szaloniki is érdeklődik). Cadut, Culiót és Traorét külföldi klubok nevével boronálta össze a román sajtó, konkrétumokra azonban még várni kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: