2011-08-30 15:10:45• hírek • Kocsis Zoltán

Majd egy millió lejjel segít a Megyei Tanács

Három Szatmár megyei község is komolyabb összegű hiteltámogatást kap a közlejövőben a Megyei Tanácstól (MT), derült ki Csehi Árpád tanácselnök sajtótájékoztatóján.

Amint Csehi elmondta, a Megyei Tanács legutóbbi ülésén a tanácsosok összesen kilencszázezer lej kiutalására adták áldásukat. Ezen összeg legnagyobb részét Mezőpetri község kapja, amely összesen 700 ezer lej értékű hitelt fordíthat befektetésekre, pályázatokra. További százezer lejt utal majd át az intézmény Túrterebes községnek és ugyanilyen összegű támogatást kap Vámfalu is.

Ezen összegeteket az említett községek természetesen nem ajándékba kapták, hiszen hitelekről van szó.

A tanácselnök elmondta továbbá, hogy ezeket a kifizetéseket az teszi lehetővé, hogy több más község is törlesztette a korábbi hitelezésekből fennálló adósságát. Így Borválaszút 200 ezer lejt fizetett vissza, míg Aranyosmeggyes nem kevesebb, mint másfél millió lejt.

A tanácsülésen döntés született arról is, hogy az MT bérbe bocsátja a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér két helységét is: egyrészt a mintegy 40 négyzetméter alapterületű kávézót, valamint a nemrég vásárolt töltőgépet és annak fizikai helyét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: