2015-04-21 16:58:33• hírek • Szatmar.ro

Majális a Szatmárnémeti Természetjárók társaságában

Vasárnap, 2015. május 3.-án a Szatmárnémeti Természetjárók buszos kirándulásra hívják a természetbe vágyókat Vadady-Filep Gyula szervezésében. Az úticél - festői szépségű táj - a bélesi víztározó és a havasrekettyei kétlépcsős vízesés.

Az 1050 méteres tengerszint fölötti magasságban található Bélesi-tó (másnéven: Jósikafalvai-tó, Lacul Fântânele) egy a Gyalui-havasokban elhelyezkedő mesterséges víztározók közül, mely a Pádisi fennsíkról eredő Meleg-Szamos vizét duzzasztja fel. 1978-ban kezdték el a gát építését, a Béles nevű település hajdan a most víz alatt álló völgy mélyén terült el. (forrás http://www.erdelyi-utazas.hu/blog/beles.php). A tó partján több kereskedelmi egység található, ahol ennivalót lehet majd vásárolni.

A Havasrekettyei vízesés a  Havasrekettye (Răchițele) Kolozs megyei falutól 5 kilométerre található. 24 méter magas, kétlépcsős gyönyörű vízesés.

Indulás 2015. május 3.-án reggel 8-kor a károlyi úti Lebada előtti parkolóból, visszaérkezés ugyanide este 8-9 között.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók Facebook-csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között.

A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 0758-435763-as telefonszámon.

Minden kirándulni vágyót szeretettel várnak. Útiköltség: 50 lej / fő.  Akik részt szeretnének venni a kiránduláson, azokat 2015. április 27.-én hétfőn délután 17:00-18:00 között Szatmárnémetiben, az Újközpontban található a rendezvénygödörbe várják, ott kell kifizetniük az utiköltséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: