2014-01-22 09:25:12• hírek • Blikk.hu

Máig képtelen feldolgozni a tragédiát a Republic dobosa

Egy évvel ezelőtt már tudták, hogy baj van, de hogy mekkora, abba még belegondolni sem mertek. Tavaly februárban került kórházba többszöri szívleállás után, eszméletlen állapotban Bódi László Cipő, a Republic  zenekar tagjai azonban akkor még bíztak benne, hogy énekesük visszatér közéjük.

A remény március 11-én foszlott szét, amikor Cipő szíve örökre megállt, de a Republic tagjai úgy döntöttek, a zenekar élete nem állhat meg. Tovább zenéltek, megvívták a saját harcaikat, és az elmúlt 24 évre emlékeznek.

- Az, hogy a huszonharmadik után van huszonnegyedik születésnapunk, azt jelenti, még talpon maradtunk, és tudjuk folytatni a zenélést - kezdi Nagy László Attila, a zenekar dobosa. - A mi fejünkben semmiképpen nem fordult meg, hogy nincs tovább, de voltak, akik tavaly március-április környékén egy lyukas garast sem adtak volna a zenekarért - mondta a dobos, aki őszintén bevallja, nehéz évet zárnak, hiszen egy szörnyű tragédiával kellett megbirkózniuk.

- Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnánk rá, és tavaly számtalan nehéz döntést kellett meghoznia a zenekarnak. Mindig úgy gondolkodtunk, mit szólna hozzá Cipő? Az a legfontosabb, hogy legyen erőnk továbbvinni az ő emlékét, és azt a tüzet, amit ő képviselt az együttesben - mesélt az elmúlt egy évről Attila, aki még most sem tud könnyek nélkül beszélni Cipőről. Nemcsak egyszerűen a zenész-énekest veszítette el, hanem gyermekkori barátját is.

- 34 évig együtt zenéltem Cipővel, gyerekkorom óta ismerem. Igazán elbúcsúzni nem tudtam tőle, mert az utolsó pillanatig hittem abban, hogy fogunk még együtt zenélni a színpadon. Amikor kórházba került, mindennap meglátogattam, amikor csak tehettem, volt, hogy naponta kétszer is... Legutóbb a sírjára egy kis papírból hajtogatott hattyút vittem ki - árulta el Attila, aki a Republic-dalokkal fűszerezett zenés komédia, a Hattyúdal premierjén kapta a kis ajándékot a József Attila Színházban futó darabban közreműködő súgótól.

A hír folytatása a Blikk.hu-n olvasható!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: