2012-02-23 09:59:20• hírek • MTI

Magyarul is lehet felnőttképzést szervezni Romániában

Magyar nyelven is lehet felnőttképzést szervezni Romániában, miután a román képviselőház megszavazta az erre vonatkozó törvénymódosítást.

Derzsi Ákos, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselője - aki a törvénymódosítás egyik kezdeményezője - az MTI-nek szerdán elmondta: a képviselőház megszavazta a felnőttképzést szabályozó kormányrendeletet módosítását. Ez kimondja, hogy a kisebbségek nyelvén szervezett képzési programok esetén a szervezők kötelesek a programot olyan oktatókkal végeztetni, akik ismerik a magyar nyelvet, vagy azt a nemzetközi nyelvet, amelyen a program jóváhagyást kapott.

Derzsi szerint ez a lehetőség fontos lehet azokon a vidékeken, ahol a romániai magyarok nem beszélik elég jól a román nyelvet, de áttörést jelent olyan szempontból is, hogy most már törvényessé és hivatalossá válik az anyanyelven szervezett felnőttképzés.

A képviselő szerint  sokkal jobb eredményt lehet elérni, ha a felnőttképzés anyanyelven zajlik, ezért ajánlja a felnőttképzésben érdekelt alapítványoknak, egyesületeknek és vállalkozásoknak, éljenek a törvény biztosította lehetőséggel, és igény szerint anyanyelven szervezzék meg a felnőttképzést.

Felnőttképzés - ezentúl magyarul is lehet szervezni Romániában

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: