2008-12-02 12:49:44• hírek • Szatmar.ro

Magyar-románnal kezdődik az Eb.

A VIII. Női Kézilabda Európa-bajnokság kedden veszi kezdetét Macedóniában.

A mindössze nyolcadik alkalommal kiírt női kézilabda kontinensviadal A csoportjába kapott besorolást mind a magyar, mind a román válogatott. Rajtuk kívül az eddig háromszoros győztes Dánia és a 2003-ban világbajnoki címet szerző Franciaország szerepel a méltán „halálcsoportnak" nevezett kvartettben. A „halálcsoport" nyitányát szerda este rendezik a Magyarország - Románia összecsapással.

 

Az egyszeres EB-ezüstérmes Magyarország az idei olimpián a meglepetést jelentő negyedik helyen végzett és a mostani csapat valami hasonlóan jó eredményt vár el önmagától, annak ellenére, hogy a magyar szövetség az első hatba jutást tűzte ki célul a csapat elé. Az olimpia után távozott a kispadról Hajdú János szövetségi kapitány, helyét az első világversenyen részt vevő Imre Vilmos vette át. Az olimpiai csapatból hiányzik Ferling Bernadett és Pigriczki Krisztina, öt új játékos - Pastrovics Melinda, Balogh Barbara, Vincze Melinda, Bulath Anita és Sopronyi Anett - az első komoly tornájára készül.

A román válogatott szintén komoly átalakuláson ment keresztül az ötkarikás játékok után. A csalódást jelentő hetedik hely után menesztették Gheorghe Tadic kapitányt, helyét Radu Voina vette át. A csapattal szembeni hivatalos elvárás a továbbjutás mellett egy új, versenyképes együttes összekovácsolása.

A kontinensviadal legnagyobb esélyesei a címvédő, olimpiai bajnok Norvégia és a legutóbbi EB-n és olimpián ezüstérmes, de a világbajnoki címet elhódító Oroszország. A vb-n, nem fogják kitalálni, a norvégokat győzték le. Az eddigi hét Európa-bajnokságon Dánia és Norvégia 3-3, Magyarország 1 arannyal rendelkezik.

A 16 résztvevő csapatot négy négyes csoportba osztották fel. A csoportokból az első három jut majd tovább a két csoportos középdöntőbe, ahová magukkal viszik a csoportban a másik két továbbjutó ellen szerzett pontokat. Innen az első kettő játssza az elődöntőt, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőzhetnek.

A csoportok:
A csoport: Magyarország, Románia, Dánia, Franciaország
B csoport: Norvégia, Portugália, Spanyolország, Ukrajna
C csoport: Oroszország, Svédország, Ausztria, Fehéroroszország
D csoport: Németország, Horvátország, Macedónia, Szerbia

A magyar, illetve a román csapat programja:
dec.3.- 19:15 Magyarország - Románia
dec.5 - 19:15 Románia - Franciaország
21:15 Magyarország - Dánia
dec.7 - 19:15 Magyarország - Franciaország
21:15 Románia - Dánia

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: