2013-08-14 14:43:03• hírek • Kocsis Zoltán

A cseh-szlovákokkal készülnek egymás ellen

Románia legutoljára Trinidad és Tobago csapatával játszott
Románia legutoljára Trinidad és Tobago csapatával játszott

Szeptember 6. - Románia ezen a dátumon fogadja Magyarország labdarúgó válogatottját egy mindkét fél számára fontos mérkőzésen. Az itt elért eredmény nagyban befolyásolhatja, hogy mely csapat reménykedhet továbbra is a világbajnoki részvételben. Előtte azonban a két nemzeti csapat egy utolsó felkészülési mérkőzést vív szerda este - két olyan ország legjobbjai ellen, akik 25 évvel ezelőtt még egy csapatban léptek volna pályára.

Bogdán - Vanczák, Korcsmár, Juhász, Kádár - Varga, Pintér - Koman, Kovács I., Dzsudzsák - Szalai - így néz majd ki szerda este Magyarország kezdőcsapata a Csehország elleni mérkőzésen. Michal Bilek erre a Drobny - Gebre Selassie, Sivok, Suchy, Kadlec - Jiracek, Plasil, Darida, Husbauer - Kozak, Vydra felállással válaszol. Szembetűnő, hogy hiányzik a csehek két legnagyobb ásza, a Chelsea-ben védő Petr Cech és az Arsenal középpályása, Tomas Rosicky - őket pihenteti Bilek mester. Magyarország egyetlen komoly hiányzója ezzel szemben a sérült csapatkapitány, Gera Zoltán. Először kapott helyet a keretben Fiola Attila (Paks) és Varga Roland (Győr) és egy év után tér vissza Laczkó Zsolt (Sampdoria).

A két válogatott legutóbb a tavalyi Európa-bajnokság előtt találkozott egymással. Akkor Prágában Dzsudzsák Balázs szerzett vezetést rögtön a meccs elején, amit Michal Kadlec büntetőből egyenlített ki. Az utolsó percben aztán jött a kevéssel korábban becserélt Gyurcsó Ádám és megszerezte a győzelmet Magyarországnak.

Jóval korábban, 2005-ben találkozott egymással legutóbb Románia és szerdai ellenfele, Szlovákia. Akkor a szlovákok Marek Mintal és Robert Vittek révén kétszer is vezetést szereztek, ám Daniel Niculae és Daniel Oprita kétszer is egyenlített - így 2-2 lett a vége. Nyolc évvel később már csak Vittek tagja a válogatottnak - igaz, Niculae csak azért nem, mert éppen csapatot keres.

Nincs csapata Ciprian Maricának sem, beválogatása sok vitát is szült. Victor Piturca kihagyta ugyanis Adrian Mutut és Cladiu Ceserüt, míg Razvan Rat és Alexandru Bourceanu kisebb sérüléssel bajlódik. Ott van viszont az Atalanta fiatal védője, Constantin Nica, aki debütálhat a nemzeti csapatban. A szlovákoknál is hiányzik az egyik nagy név, a Liverpool védője, Martin Skrtel. Ott van viszont a Napoli szupersztárja, Marek Hamsik, valamint a magyar anyanyelvű Saláta Kornél.

Felkészülési mérkőzések:

Románia - Szlovákia 21.00 Antena1
Magyarország - Csehország 21.30 m1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: