2013-08-15 01:41:10• hírek • Kocsis Zoltán

Magyar-román 1-1 Cseh-Szlovákia ellen

Egyaránt 1-1-re végzett a magyar és a román labdarúgó válogatott a szeptember 6-án esedékes bukaresti egymás elleni meccs előtti utolsó felkészülési mérkőzésen. Budapesten Csehország szerzett vezetést, ám sikerült kiegyenlíteni, míg Bukarestben a hazaiak lőtték az első gólt, ám előnyüknek nem sokáig örülhettek.

Viharosan kezdődött a budapesti találkozó, hisz a 7. percben előbb Bogdán Ádámnak kellett védenie Libor Kozak lövése után, a kontra végén pedig Dzsudzsák Balázs kínálta meg egy lökettel Jaroslav Drobnyt, ám ő is hárítani tudott. Négy perccel később Vanczák Vilmos hibája után Kozak még eltévesztette a célt, a 23. percben viszont a hálóba vágta a balról középre tett labdát. A bekapott gól megzavarta a magyarokat, az amúgy sem túl acélos védelem még ingatagabbá vált, minek köszönhetően a 28. percben előbb Josef Husbauer egy távoli lövéssel, majd Vaclac Kadlec a védést követő szögletből is közel került a gólszerzéshez. A szünetig aztán sok minden nem is történt, Magyarország erőtlen focija csak arra volt elég, hogy viszonylag távolt tartsa a kaputól a cseheket.

A szünetben beállt Hajnal Tamás és Böde Dániel, a válogatott játéka pedig felpörgött. Ennek látható jeleként előbb Vanczák fejese után csattant a felső lécen a labda, majd Dzsudzsák veszélyeztetett távolról. A védekezés azonban nem lett stabilabb, szerencse, hogy az 54. percben Petr Jiracek kihagyta a tényleg kihagyhatatlant: három méterről lőtt senkitől sem zavartatva a teljesen üres kapu fölé. Az elképesztő hiba két perccel később megbosszulta magát, amikor a tizenhatos területére betörő Vanczákot fellökték, a megítélt büntetőt pedig Dzsudzsák értékesítette.

Sokan gondolhatták úgy, hogy ez még nem a végeredmény, ám újabb gól már nem született. Köszönhető ez elsősorban a két remeklő kapusnak, akik a hátra lévő időben két-két óriási bravúrt bemutattak be: Bogdán Vanekkel és Kadleccel, Drobny pedig Komannal és Guzmiccsal szemben. Az összességében jó iramú mérkőzésen igazságos döntetlen született, ám a védelem bizonytalanságai aggodalomra adnak okot a bukaresti meccsel kapcsolatban.

Más kérdés, hogy a román csatárok sincsenek igazán csúcsformában. Mint ahogy a válogatott sem, nem véletlen, hogy a Szlovákia elleni mérkőzés után a szurkolók Victor Piturca kapitány távozását követelték.

Stanislav Sestak már a második percben közel járt ahhoz, hogy sokkolja a hazai szurkolókat, ám csak a kapufát találta el. Helyzetére Bogdan Stancu lövése volt a válasz, majd Valentin Gaman fejjel veszélyeztetett, amire Sestak, Vladimir Weiss és Martin Jakukbo reagált. Gólt viszont a románok szereztek, a 43. percben ugyanis Gabriel Torje cselei után középre tudta tenni a labdát, Stancu pedig fejjel betalált.

Nem egészen 13 percig tartott a román előny, amikor is a vendégek szinte lekoppintották a hazaiak akcióját: a szintén apró termetű Weiss adott be szélről, Sestak pedig fejjel egalizált. A gól után inkább Szlovákia volt veszélyesebb, Ciprian Tatarusanu csak a hosszabbítás pillanataiban kétszer mentette meg csapatát a vereségtől - nem csoda tehát a szurkolók nemtetszése.

Magyarország - Csehország 1-1
gólok:
Dzsudzsák (57.) illetve Kozak (23.)

Románia - Szlovákia 1-1
gólok:
Stancu (43.) illetve Sestak (56.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: