2009-11-27 13:03:50• hírek • MTI, Balgh Anita

Magyarországot megrázta a pécsi lövöldözés

Maroklőfegyverrel lövöldözött az a gyógyszerészhallgató, aki csütörtökön, megölte egy csoporttársát, és többeket megsebesített a Pécsi Tudományegyetemen (PTE).

A 23 éves fiatalember halálos áldozata is férfi. A PTE biofizikai kutatóintézetében történt lövöldözésben még hárman sérültek meg: egy ember életveszélyes, kettő súlyos állapotban került kórházba. Az életveszélyes sérült a legfrissebb hírek szerint már jól van. A lövöldöző - miután elkövette tettét - elmenekült a kutatóintézetből, és a közeli klinikára ment, ahonnan telefonon feladta magát, így húsz percen belül elfogták.

A magyar média különböző okokat említ, ami miatt a lövöldözés bekövetkezhetett. Vannak olyan információk, miszerint az órán zajongott és emiatt küldték ki az osztályteremből, míg mások szerint késett, s mert azt hitte, hogy csoporttársai emiatt neheztelnek rá, miután megérkezett, elviharzott és egy pisztollyal tért vissza. Gábriel Róbert, az egyetem rektora is ezt a verziót tartja valódinak, a hírek szerint a fiatalember a mellékhelyiségben tárazta be a pisztolyt, mielőtt lövöldözni kezdett.

A Pécsi egyetem biofizikai kutatóintézete elé csütörtök éjszaka és pénteken is folyamatosan gyűltek a gyászoló egyetemisták, akik gyertyát gyújtottak halott diáktársuk emlékére. Az egyetemisták elmondása szerint a lövöldözőnek voltak zűrös ügyei, mások alkohol-problémákra gyanakodnak.

A pécsi egyetem diákjai mellett egész Pécs gyászol, és Kaposvár is, hiszen az áldozat kaposvári illetőségű volt. Az összes politikai párt, sok magas tisztségviselő is kifejezte részvétét.

A jelenleg gyanúsítottként előállított lövöldöző csütörtökről péntekre virradó éjszaka megtagadta a vallomástételt, a rendőrség szombaton dönt az előzetes letartóztatásba való helyezésről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: