2013-06-05 18:11:32• hírek • Kocsis Zoltán

Magyarországon segít a szatmári mentőcsoport

A Felső - Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesülettel meglévő együttműködési megállapodás valamint a kialakult árvízhelyzet következtében a Multisalva Egyesület öt tagja részt vesz a szomszédos országban a mentési munkálatokban.

Amint azt Fülöp Szabolcs, a Multisalva Egyesület vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, Budapesten és attól északra teljesítenek majd szolgálatot. Magukkal viszik a teljes felszerelést, azaz csónakokat, búvárfelszerelést és a felderítéshez használt motoros siklóernyőt is.

A hidrológusok számításai szerint Budapesten a Duna vízszintje elérheti a 8,5 métert, meghaladva az eddigi történelmi rekordot. A magyar kormány szükségállapotot hirdetett ki és készenlétbe helyezte a 8000 katonából és a 3600 rendőrből álló ún. katasztrófa-elhárítási csoportot.

A szakemberek szerint a fővárostól északra több tíz kilométernyi út is víz alá kerülhet. Attól azonban nem kell tartani, állítják, hogy valamely települést a víz elzárja a külvilágtól, mivel azokhoz több útvonal is elvezet.

Európa-szerte hatalmas gondot okoz az árvíz. Csehországban legkevesebb hatan, Ausztriában és Németországban ketten vesztették életüket, Lengyelországban pedig egy személy halt meg. A németországi Passauban a Duna szintje meghaladja az 1501-ben mért történelmi szintet. Az egész város víz alatt van, mint ahogy Bajorország déli részének több települése is. Ezek közé tartozik Günzburg is, ahol számottevő a Szatmár megyéből kitelepült svábok száma.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: