2010-09-14 16:11:58• hírek • (x)

Magyarországi szakértelem romániai árakon

Ha barátságos, kellemes, kulturált környezetben szeretné megbízható szakemberekkel kivizsgáltatni egészségügyi problémáját, aligha találhat megfelelőbb helyet Szatmárnémetiben, mint a Korall Klinika. A Korall Klinika hazai és magyarországi szaktekintélyeket felsorakoztató orvoscsapatával, elérhető árakon nyújtja mindezt, Öntől csupán egy karnyújtásnyira!

A betegközpontú intézmény Szatmár megye magán szakrendelői közül a legkorszerűbb, legmodernebb műszerparkkal rendelkezik, az európai előírásoknak megfelelően. A szakértelem és a modern berendezések mellett pedig a klinika megkíméli pácienseit attól, hogy hosszú órákat várakozzanak különböző szakorvosok rendelői, vagy a laboratóriumok előtt, hiszen lerövidíti a betegutat azzal, hogy egy helyen van lehetőség a laborvizsgálatokra, ultrahangra és nem utolsó sorban konzíliumok elvégzésére, így téve teljessé a szolgáltatásokat, amelyek csakis a betegek érdekeit szolgálják.

Szatmár megyének jelenleg 360 ezer feletti a lakossága, szakorvosokból pedig óriási hiány van már évek óta - például két urológus jut a megye teljes lakosságára. A Korall Klinika azonban végre pótolja ezt a hiányt, hiszen októbertől urológiai, endokrinológiai és allergológiai szakrendeléssel is bővül a kínálat, az intézmény szakorvosai pedig minden szakágban igyekeznek a legteljesebb szolgáltatást nyújtani.


Korall Klinika
Korall Klinika


A klinika orvosait elsődlegesen a beteghez való pozitív hozzáállás, a kitűnő kommunikáció,  és természetesen a szakértelem alapján választották ki. A szakemberek nagy része Magyarországon elismert tekintély, mostantól pedig nálunk is rendelnek komoly szaktudással rendelkező asszisztensek segítségével - tudtuk meg Szilágyi Andrea gyermekorvostól, az intézmény vezetőjétől.

Infobox
h

„Orvosaink minden szakágban a legteljesebb szolgáltatásokat nyújtják!"


h

Nem kell tehát ezután a határon túli szolgáltatásokat választaniuk panaszaikkal a szatmári betegeknek!

A Korall Klinika ugyanakkor egységes informatikai hálózattal rendelkezik, így a szakorvosok, amennyiben szükség van rá, könnyen elérhetik a betegek adatlapjait, konzultálhatnak, egy csapatként segíthetnek a pácienseknek.

A tervek szerint a jövő évtől olyan újdonságot nyújt majd a klinika, amellyel Szatmár megyében még nem találkozhattunk: a páciensek számára, kérésre olyan elektronikus kártyát is kiállíthatnak, amelyik minden egészségükkel kapcsolatos orvosi adatot rögzít, természetesen több világnyelven, így a világ bármelyik pontjára utazva is, óriási segítséget nyújthat a szatmáriaknak.

A Korall Klinikán lehetőség lesz menedzser szűrővizsgálatok elvégzésére is, úgy magánszemélyeknek, mint cégeknek, vállalatoknak.


Korall Klinika


Sebészet: kisebb beavatkozások is elvégezhetők

A sebészeti rendelőben általános, végbél, emlő, mozgásszervek vizsgálata, kis sebészeti beavatkozások (anyajegyek, zsírmirigyek, benőtt köröm, ganglion, pattanó ujj, kalapácsujj) aranyerek gumigyűrűzése, visszerek injekciós kezelése, emlőbiopszia, illetve ennek szövettani vizsgálatára, izületi punkció elvégzésére van lehetőség.

Ortopédia: csípőultrahang

Ortopéd orvosaikat felnőttek és gyermekek is felkereshetik, lehetőség van csípőultrahang elvégésére is. Mozgásszervi rehabilitációban gyógytornász áll a betegek rendelkezésére.

Fül-orr-gégészet: átfogó gyógyítás

A fül-orr-gégészeti rendelőben a beteg első jelentkezésekor teljes fizikális vizsgálatot végeznek (fül-, orr-, szájüreg-, garat-, orrgarat-, gége-, nyaki fizikális vizsgálat).

Fülészeti vizsgáló  mikroszkóp, fülészeti szívó és számos mikroműszer lehetővé teszi a fültisztítást, ill. a pontos fülstátusz rögzítését, mely mindenféle hallásvizsgáló módszernek alapfeltétele.



Szédüléses panaszokkal érkező betegek esetében lehetőség van ún. otoneurológiai vizsgálatra, mely a belső fül halló- és egyensúlyérző rendszerének részletes vizsgálata. Az otoneurológiai vizsgálat egy mikroszkópos fülvizsgálatot, hallásküszöb mérést, a szédüléssel összefüggő ún. spontán tünetek felmérését és a belső fül kalorikus ingerléses vizsgálatát foglalja magában.

Tartós orrdugulással, orrfolyással jövő betegek részére nasendoscopiát végeznek. Az orrnyálkahártya felületi érzéstelenítése és lohasztása után az orrfőüreget és a melléküregek szájadékait KARL STORZ endoscopokkal tekintik át.

Mivel korunk egyik vezető  haláloka a rákos megbetegedések és azon belül is a fej-nyaki tumorok előkelő helyen állnak, fizikális fej-nyaki rákszűrést is végeznek.

Allergológia: a megfelelő kezelésmód

Szatmárnémetiben nagyon kevés allergológus szakorvos rendel, a Korall Klinikán találjuk meg az egyiket. Teljes körű kivizsgálásért többek közt a következő panaszok esetén fordulhatunk allergológushoz: tüsszögés, orrdugulás, könnyezés, szemviszketés, száj-, garatviszketés. Nehézlégzés, zihálás, fulladás, légszomj, lázmentes köhögés, köhécselés, nevetés, ugrálás, fúvós hangszer használat utáni köhögés esetén is ajánlott felkeresni ezen szakrendelést, hogy kiderüljön a betegség oka. Emellett terhelés, futás, étkezés utáni köhögések, étel- vagy, gyógyszerfogyasztással összefüggő emésztési vagy légúti panaszok, kiütések, rovarcsípést követő heves reakciók, gyógyszerbevétel utáni panaszok, csecsemőkori lázmentes hasmenések, kiütések, ödéma, valamint bőrkiütések, viszketés esetén is feltétlenül forduljunk allergológus szakorvoshoz. A Korall Klinikán a legmodernebb eszközök segítségével kiderítik, hogy a páciens szervezete mely anyagra érzékeny, s erre a legkorszerűbb kezelési módszert fogja ajánlani.


Korall Klinika


Bőrgyógyászat: dermatoszkópos szűrés

Ismét egy olyan szakrendeléssel találkozunk a Korall Klinikán, amelyből hiány van Szatmárnémetiben. Nemcsak az általános bőrbetegségek és nemi betegségek vizsgálatával fordulhatunk az itt rendelő szakorvosokhoz, hanem Szatmárnémetiben premireként anyajegyek dermatoszkópos vizsgálatát is megejthetjük, s már nem kell Magyarországra utazni. A dermatoszkópos vizsgálat fájdalommentes, s ezáltal az anyajegyek szabad szemmel nem látható elváltozásai is nyomon követhetőek, amely hozzásegít a mostanában oly elterjedt bőrrák - melanoma - időben történő felismerésében.

A bőrgyógyászati részlegen újdonságnak számít - amivel Szatmárnémetiben ugyancsak nem találkozhattunk eddig - a kozmetológia, amely elsősorban a bőr szépészeti problémáival foglalkozik, orvosolja a felmerülő gondokat. A szakrendelés októbertől indul, a szakorvos pedig Nyíregyházáról jön. Kisebb szépészeti beavatkozásokat is el tudnak végezni majd a klinikán, mint például a botox-kezelés.

Belgyógyászat: vascularis Doppler vizsgálat

Belgyógyászaton tejes kivizsgálás mellett lehetőség van vascularis Doppler vizsgálatra, mely érszűkület, trombózis, vénás- és artériás keringés vizsgálatában elengedhetetlen.

Általános belgyógyászati vizsgálatokat, belső szervek teljes, alsó és felső végtagok, nyaki és hasi erek vizsgálatát végzik. A modern műszerek lehetővé teszik érszűkületek kimutatását, érelzáródások kivizsgálást, trombózis és visszérgyulladások diagnosztizálását.

Nőgyógyászat: terhes gondozás

Nőgyógyászaton rutin nőgyógyászati vizsgálatok, az évente esedékes rákszűrések elvégzése mellett, lehetőség nyílik a Human Papilloma Vírus kimutatására, tipizálására, kezelésére, védőoltások beadására is. Nőgyógyászati ultrahang-vizsgálatra, hüvelyi és egyéb fertőzések kivizsgálására (bakteriológiai és gomba tenyésztések, az ún. szexuális úton átvihető betegségek /Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Trichomonas vaginalis, Neisseria gonorrhoeae/) kimutatására is van lehetőség. Emellett menstruációs rendellenességek, eltérések kivizsgálását és kezelését, a méhszáj elváltozásainak kezelését, jóindulatú daganatok (myoma, petefészek-cysták), illetve endometriózis kivizsgálása, kezelését is elvégzik. Emellett fogamzásgátlási tanácsadással, az ehhez kapcsolódó vizsgálatok elvégzésével, méhen belüli fogamzásgátló eszközök felhelyezésével, ill. eltávolításával, menopausa ellenőrzésével és gondozásával is foglalkoznak. Fogantatás előtti (prekoncepcionális) gondozás mellett terhesgodozással és a szülésre való felkészítéssel is várják a pácienseket. Ami ugyancsak egyedülálló Szatmárnémetiben a 4D-s babmozi (képi és filmdokumentáció, fotó, DVD).

Kardiológia: 24 órás megfigyelés

Nagy sikert arat ugyanakkor a kardiológiai szakrendelés is, ami ugyancsak hiányszaknak számít Szatmárnémetiben. Következő szolgáltatásokkal várja a betegeket: alapszintű fizikális vizsgálat, 12 elvezetéses EKG, szívultrahang, illetve terheléses EKG vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok, 24 órás EKG vizsgálat (Holter), 24 órás vérnyomásmérés (ABPM).


Korall Klinika


Legmodernebb műszerpark

A Korlall Klinika műszerparkjához tartozik egy Philips HD 9-es ultrahang berendezés, mely lehetővé teszi a 4D-s babamozi elkészítése mellett, a hasi, kismedencei, nőgyógyászati, nyaki, ízületi, ér, lágyrész, mell(emlő)vizsgálatot is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: