2012-09-17 10:59:48• hírek • Szatmar.ro

Lemaradtak az éremről a tőröző lányok

Lemaradtak az éremről a tőröző lányok a Szatmárnémetiben zajló országos U20-as korosztályos országos bajnokságon: sem egyéniben, sem csapatban nem sikerült dobogóra állniuk.

Miután szombaton a hét induló közül egyik lány sem tudott felállni a dobogóra, vasárnap mindenki a csapatban bízott. Pontosabban a csapatokban, mivel a Sportklub két együttest is nevezett. Ám az első számú csapat a IV., a második pedig az V. helyen végzett.

A baj ott kezdődött, amikor az elődöntőben az Evelin Petrisor, Magyar Petra, Varga Anett, Bujer Regina összetételű első csapat nagy csatában 45-42-re kikapott a Bukaresti Olimpiától. Ez annyira megtörte a lányokat, hogy a harmadik helyért vívott meccsen sima, 45-38-as vereséget szenvedtek a Petrolul Ploiesti ellen. „Ha az Olimpia elleni mérkőzést megnyerjük, akkor a döntőben is győzni tudtunk volna", kesergett a végén Dan Suta, aki Ardeleanu Zsuzsával és Simona Surducannal készítették fel a lányokat.

A döntőben az Olimpia nagyon sima, 45-38-as győzelmet aratott a Steaua ellen, a hatodik helyen e két csapat második csapata végzett, ám fordított sorrendben.

Hétfőn folytatódik a bajnokság, ezúttal a lányok párbajtőr versenyével. A Sportklubot Csiszár Ferenc, Langenbacher István és Nagy Lehel tanítványai, Tataran Amalia, Oros Bianca, Veres Gréta, Pop Sandra, Dragusin Oana, Dragusin Teodora, Nagy Csilla, Nagy Tamara és Coste Teodora képviselik. A viadal nagy esélyese a 18 éves Amalia Tataran, aki korábban már háromszor nyerte meg az U20-as korosztály bajnoki címét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: