2014-02-10 10:00:27• hírek • Szatmár.ro

Magyarországi siker született a Szatmárnémeti Kupán

Tizenegy ország 70 tőrözője vívott a hétvégén a Csipler Sándor vívóteremben.

A tőröző, kadett korosztályú (17 éven aluliak) lányok európai körversenyének részeként rendezték meg a hétvégén a Szatmárnémeti Kupát, amelyen végül magyarországi siker született. A rangos megmérettetés a Csipler Sándor vívóteremben, illetve a Ioan Slavici Kollégium tornatermében zajlott.

A küzdelmek során a legjobb 8 közé nem kerültek be romániai színekben vívó versenyzők. Alexandra Lazin a 10. helyen végzett, Adriana Haidu a 21. lett, Pótor Andrea a 32., Jáger Viktórtia pedig a 69. helyen zárt - ők mindannyian a Szatmárnémeti Sportklub képviselői voltak.

A döntőben meglepetés-eredmény született: a korosztályos ranglista 3 helyén álló szlovák Kitti Bitterova kikapott a ranglista 11. helyén álló magyarországi Pásztor Flórától, így ő nyerte meg a Szatmárnémeti Kupát.

A vasárnapi nap folyamán már a körversenyen kívül rendezték meg a fiúk egyéni és a lányok csapatversenyét.

A fiúk versenyében 18-an léptek pástra, az aranyérmet pedig a szatmári Bodó Benjámin szerezte meg, aki a Steaua sportolóját, Rosu Silviut győzte le a döntőben meggyőző fölénnyel. A lányok csapatversenyében 17 együttes lépett pástra, a döntőben pedig a Románia I.-es csapat küzdött meg a Japánnal. Az aranyérem végül az ázsiaiakhoz került, akik 45-15-re verték a román alakulatot.

Nemzetközi vívóverseny volt Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: